Witam, ostatnio pomimo braku czasu noszę się z poważnym zamiarem zakupienia Battlefielda 4, jednak mam pewną wątpliwość. Czy warto dopłacić do edycji premium oraz czy będę mógł dopłacić do niej, jeżeli zakupię grę w normalnej edycji? Z góry dziękuje za pomoc :)
Szczerze? Nie. Z moich doświadczeń z "trójką", które są TAK POZYTYWNE, że 4 kijem nie tkne. Premium przydaje się tylko 2 tygodnie po premierze każdego DLC. Po tym czasie 80% graczy i tak siedzi na serwerach z podstawki.
Wszystko zależy od m.in zasobności portfela.
Generalnie premka daje szybszy dostęp do dodatków oraz dodatkowy priorytet przy kolejkowaniu.
Ja i tak biorę z premką zamiast brać dodatki osobno - tu jest lepsza kalkulacja.
Oczywiście - nie ma lepszej gry w multi niż Battlefield 4 i warto mieć dostęp do wszystkich map.
Premium to cotygodniowe bonusy w postaci bonusów PD, sprzętu bojowego, wcześniejszego dostępu do dodatków DLC. No i oczywiście nabywasz same DLC.
Oczywiście, że warto, bo jak napisał przedmówca, to nie tylko tańsze i szybciej dostępne DLC, ale też wiele przeróżnych bonusów. Niestety 144 zł, czyli tyle co kosztuje sama gra, to jednak dość drogo.
Bonusy takie jak filmiki dotyczące map, czy bonusy do expa? LITOŚCI. Poza mapkami z DLC, na których nikt nie gra 2 tyg po premierze PREMIUM nie oferuje nic wartego uwagi.
Jest lepsza gra multi niż Bf4. Planetside 2, tylko ona wymaga naprawdę dobrego sprzętu, gdyż oferuje świetną grafike (a nie taką w której wszystko przykrywane jest sztucznymi rozbłyskami światła), OGROMNE mapy (nie te śmieszne 64 osobowe) i PRAWDZIWĄ współpracę (Nie bieganie jak idioci, każdy solo jak w CoD).
Poza mapkami z DLC, na których nikt nie gra 2 tyg po premierze PREMIUM nie oferuje nic wartego uwagi.
Oczywiście, bo nikt nie grał na Karkandzie, Omanie, Zibie czy Epicentrum. Nikt, tylko Metro i Caspian. Nie ma to jak trolować.
Jest lepsza gra multi niż Bf4. Planetside 2
:D
PRAWDZIWĄ współpracę (Nie bieganie jak idioci, każdy solo jak w CoD).
Zwłaszcza wczorajszy Locker :D
BF4 + premium sam mam zamiar zakpić bez dwóch zdań ale jeszcze się wstrzymam, za kilka miesięcy wszystko będzie można kupić poniżej 100zł.
Szczerze? Nie.
Bonus do XP? Lecą one coraz szybciej z każdą nową częścią BFa, mało istotne. DLC? Wolę kupić wybrane w jakieś promocji.
Oczywiście, bo nikt nie grał na Karkandzie, Omanie, Zibie czy Epicentrum. Nikt, tylko Metro i Caspian. Nie ma to jak trolować.
no to wystarczyło kupić jedno DLC
napisał prawdę, pod koniec mojej gry jedyne serwery na jakie trafiałem to Doki. Mówię oczywiście o TDM i SQDM
Nie opłaca się. To przecież ponad 100zł za same mapy. W podstawce masz ich około 9 (to mało?) + kilkadziesiąt broni i sporo trybów. Jak jesteś pazerny to kup sobie premium. Ja za 100zł wolałbym kupić zupełnie nową grę dostając o wiele więcej gameplaya niż jakieś DLC.
Dobra, koniec końców zdecydowałem się na zakupienie edycji Premium. Dawno nie grałem w Battlefielda (ostatnio dawno temu w BF2). Pozostaje mi mieć nadzieję, że 4 spodoba mi się chociaż w połowie tak jak druga część, jeszcze raz dzięki za opinie :)