Witam chciałbym się dowiedzieć czy Battlefield 3 pojdzie mi na niskich z 30-40 fpsami na takim sprzecie :
Grafika : GeForce 9500GT 1 gb
Ram : 3 gb
Procesor : Intel Core 2 Duo E4400 2 x 2 GHZ
Ewentualnie powiedzcie mi co musiałbym podkręcić ;) Pozdrawiam
Wątpię, że pograsz sobie w tych 30-40 FPS'ach. Ja na sprzęcie z sygnaturki grałem na minimum 800x600 w 30-40 klatkach. Być może będziesz miał te ~30 FPS, ale ja osobiście bym nie ryzykował.
[1] ---> Będziesz grał singla czy multi?
multi
Na pewno nie. Na moim sprzęcie klatkuje na niskich i 1650x1040. Ta gra lubi 4 rdzenie i ponad 4 GB RAM.
Procek slaby, grafika slaba ja na twoim miejscu nie kupowalbym bf3. Mialem kiedys podobny sprzet i nie dalo sie grac.
multi
No to nawet się nie przymierzaj, Ja u siebie miałem w multi na większych mapkach (64 graczy) 20-30 FPS natomiast na tych mniejszych do 32 graczy (taka mapka z kontenerami w podstawce) to 30-40 klatek/s. Oczywiście tak jak wyżej wspominałem w rozdzielczości 800x600 i ustawieniach na minimum.
Powiedzcie mi co najlepiej było by ulepszyć i ewentualnie jakim sprzętem. Oczywiscie na te minimalne - srednie wymagania
Ale tu wszystko jest do wymiany. Musi być dobra karta, ale będzie się dusić bez dobrego procka, a tu zapewne trzeba będzie wymienić płytę główną. A do całości prawdopodobnie będzie potrzebny lepszy zasilacz. Jedynie co możesz, to dołożyć RAM, a i to raczej gówno ci da.
Jedynie na czym możesz zaoszczędzić, to na budzie i RAM, a i to jeżeli są w miarę dobre.
Witam. Mam ultrabook Toshiba satellie u940-103. Czytałem że gra BF3 powinna pójść na nim ale podczas uruchamiania wyskakuje komunikat że program przestał działać. Czyżby jednak komp był za słaby?
[link]
Nie dawno zrobiłem upgrade (ze względu BF4)...ale mój stary config działał całkiem przyzwoicie w MP (miedzy 40 a 70 FPS) na dość mocna zawalonych servach = 64 graczy.
CPU: Phenom X4 955 @ 3.2 - nie kręcony (ale przy obecnej HD7970 już tak do 4GHz)
GPU: MSI HD 6950 2GB Twin Frozr II - również bez OC
8 GB Ram - ale 6 w zupełności wystarczy - ram jest dziś tani jak barszcz any way :)
Ustawienia grafiki w MP: 1920 x 1080 - Wszystko na ULTRA ale:
AntiAliasing Deferred - OFF
AntiAliasing Post - OFF
Motion Blur - OFF
...i smigasz bez problemu
..a jeśli bardzo zależy ci na Antialiasingu to polecam RadeonPro - tam ustawiasz SMAA na Ultra i praktycznie bez utraty klatek masz bardzo ładny wygładzanie krawędzi
Pozdro