Siema, mam problem. Otóż zakupiłem na originie wyżej wymienioną grę i zdążyłem już przejść rewelacyjną (imho) kampanię, którą traktowałem jako rozwinięty tutorial by zacząć w końcu grę w multi. I problem polega na tym, że gra działa bardzo dobrze na wysokiej szczegółowości w samej kampanii, ale jak dołączam na jakikolwiek serwer, to płynność gry spada do 3-8 klatek na sekundę. Czy powodem jest specyfikacja mojego pc, czy powód jest inny?
Core 2 Duo 2.66 Ghz
GeForce 650 Ti (2GB)
4 GB RAM
system Win 7 (64 bit)
Próbowałem się bawić z detalami i nawet na very low z niską rozdzielczością gra chodzi fatalnie na multi. Ktoś się z tym zetknął?
pasek startu/(wpisujesz)%appdata%/AppData(w pasku na górze)/Local/Temp i usuwasz wszystko z folderu temp, jak wyskoczy ci powiadomienie to kliknij "pomiń"
specyfikacja + to jest multi
nie bez powodu CS zawsze miał oszczędną grafikę aby każdy mógł w to grać, podobna sprawa jest z WoW'em w którym jest prosta, kolorowa graficzka
powszechnie mówi się, że granie w multi oznacza zaniżanie detali do minimum, chcesz grać na wysokich musisz mieć bardzo mocny komputer lub tweakować
Jak już wspomniał Bart2233 --- > O ile procek wyrabia w SP w MP już nie daje rady - BF3 wymaga o wiele więcej od CPU podczas MP, a w szczególności na zatłoczonym servie. Nie tak dawno wymieniłem kartę na HD 7970 i okazało się że mój procek (Phenom X4 955) będzie ją "spowalniał" - właśnie w BF3 MP ....wprawdzie nie miałem aż takiego Frame drop'a jak ty, ale całe szczęście procek kręci się bez problemu do 4GHz i w MP jest już lepiej CHOĆ i TAK...mój procek robi lekkiego "bottleneck'a" tej karcie grafiki. Zalecają FX8350 do tej Grafy.
BF3 wykorzystuje wielo-rdzeniowość procesora, tak więc nie czekaj i wymień na coś 4-rdzeniowego.
Pozdro
Cóż, tak jak się obawiałem- procesor... To przekichane bo specjalnie do tej gry zmieniłem grafikę na podaną powyżej kilka miesięcy temu. A z procesorem o tyle mam problem że na moją płytę główną bardzo ciężko będzie znaleźć wydajną 4 rdzeniówkę.
Ale cóż, wydaje mi sie ze chociaz problem przycinania bf'a przy multi wyjasniony. Thx.
Potrzeba Ci wydajnej 4-rdzeniówki Intela, ot co.
Na AMD nawet nie patrz.
Mam X4 955 i nawet nie kręcony radzi sobie wyśmienicie, więc nie wiem skąd ta wrogość do AMD :)
Phenom II daje jeszcze rade w grach, ale FXy już nie. A pakowanie kasy w starą podstawkę z Phenomem II mija trochę się z celem. Już lepiej w tej cenie kupić i7 9xx+LGA1366/LGA1156. Podobne pieniądze, a lepsza wydajność.
@Haytham
Podaj model i markę zasilacza. Te spadki i tak są za duże. Mój znajomy ma dwu rdzeniowego Pentiuma G540 i chodzi mu to bardzo przyzwoicie. Coś jeszcze musi być na rzeczy.