Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Battlefield 2042 - lagi, cofanie postaci?

14.10.2023 14:26
1
sabaru
24
Senator

Battlefield 2042 - lagi, cofanie postaci?

Kupiłem sobie ostatnio Battlefield™ 2042 po promocyjnej cenie. Jednak kiedy gram na jakimś serwerze to postać to raz cofa się do tyłu innym razem w lewo albo w prawo. W innych sieciowych grach tego nie mam. Jedno co zauważyłem że ten problem jest mniejszy jak na serwerach jest przewaga botów. Jak jest więcej graczy to problem z się wzmaga. To da się naprawić czy ta gra jest tak?

14.10.2023 14:37
bisfhcrew
2
odpowiedz
1 odpowiedź
bisfhcrew
173
oversteer

Chyba już z 2 miesiące nie odpalałem BFa, ale wcześniej nigdy nie miałem problemów z serwerami.
Jeśli problem się powiększa wraz z liczba graczy na serwerze, to może twoje połączenie jest za słabe? Wrzuć może jakieś dane że speedtest.net

14.10.2023 14:56
2.1
sabaru
24
Senator
Image

Tak mi się wydaje że to przez większą ilość graczy ale może to być błędne myślenie. Gram dopiero od jakiś 3 godzin. Co do netu to nie jest jakiś super szybki ale w innych grach jak wspomniałem nie miałem tego problemu. Choć może i ta wymaga szybszego. Dodam że to radiówka.

14.10.2023 14:57
3
odpowiedz
sabaru
24
Senator

Jak bezpośrednio w grze sprawdzić jaki jest w ogóle ping? Nigdzie się dopatrzyć nie mogę.

14.10.2023 15:21
4
odpowiedz
sabaru
24
Senator

Chyba odkryłem co jest przyczyną tego zjawiska. Jak wchodziłem na serwer to korzystałem z opcji szybka gra. Ta opcja wrzuca na losowy serwer. Również taki z chyba wysokim pingiem postawionym w Japonii :). Jak wszedłem na serwer po przez przeglądarkę gdzie jest niski ping to tego problemu już nie było.

Forum: Battlefield 2042 - lagi, cofanie postaci?