Kupiłem sobie ostatnio Battlefield™ 2042 po promocyjnej cenie. Jednak kiedy gram na jakimś serwerze to postać to raz cofa się do tyłu innym razem w lewo albo w prawo. W innych sieciowych grach tego nie mam. Jedno co zauważyłem że ten problem jest mniejszy jak na serwerach jest przewaga botów. Jak jest więcej graczy to problem z się wzmaga. To da się naprawić czy ta gra jest tak?
Chyba już z 2 miesiące nie odpalałem BFa, ale wcześniej nigdy nie miałem problemów z serwerami.
Jeśli problem się powiększa wraz z liczba graczy na serwerze, to może twoje połączenie jest za słabe? Wrzuć może jakieś dane że speedtest.net
Tak mi się wydaje że to przez większą ilość graczy ale może to być błędne myślenie. Gram dopiero od jakiś 3 godzin. Co do netu to nie jest jakiś super szybki ale w innych grach jak wspomniałem nie miałem tego problemu. Choć może i ta wymaga szybszego. Dodam że to radiówka.
Jak bezpośrednio w grze sprawdzić jaki jest w ogóle ping? Nigdzie się dopatrzyć nie mogę.
Chyba odkryłem co jest przyczyną tego zjawiska. Jak wchodziłem na serwer to korzystałem z opcji szybka gra. Ta opcja wrzuca na losowy serwer. Również taki z chyba wysokim pingiem postawionym w Japonii :). Jak wszedłem na serwer po przez przeglądarkę gdzie jest niski ping to tego problemu już nie było.