Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Battlefield 2042 - dołączanie do serwera i boty.

15.10.2023 11:28
1
sabaru
24
Senator

Battlefield 2042 - dołączanie do serwera i boty.

Nie bardzo ogarniam w tej części dołączanie do serwera. Jest opcja szybka rozgrywa gdzie wrzuca na losowy serwer. Niby ok ale potrafi wrzucić na serwer z wysokim pingiem gdzie mam lagi. Objawia się to tym że postać trochę się cofa albo skacze to na lewo albo prawo. Czy w tym przypadku da się ustawić żeby nie dołączać do takich serwerów?

Druga sprawa to jest tam jakaś wyszukiwarka serwerów ale tych serwerów gdzie ktoś gra jest kilka. Można policzyć u jednej ręki. W sumie jest ich z 15 ale reszta stoi w zasadzie pusta. Tam należy jakieś filtry pozmieniać czy jak żeby więcej wyszukiwało? Szukałem ale nic takiego nie widzę.

No i kolejna sprawa to boty nazwane potocznie AI. Czy da się znaleźć jakiś serwer gdzie ich nie ma? Jakoś nigdy w tego typu grach ich nie widziałem , a tu są na porządku dziennym.

15.10.2023 12:22
Narmo
2
odpowiedz
Narmo
30
nikt

Bardzo możliwe, że ta gra umarła i dlatego nie widzisz dużej ilości serwerów ani graczy. Albo masz włączony VPN i jesteś rzucany na 2 koniec świata, gdzie akurat wszyscy śpią.

Dawno nie grałem, ostatni raz jeszcze przed wprowadzeniem sezonów i chyba z 2 rundki po tym, jak dodali grę za darmo do PS+, ale już wtedy odczuwalna była mała ilość faktycznych graczy.

15.10.2023 12:27
cswthomas93pl
3
odpowiedz
1 odpowiedź
cswthomas93pl
147
Legend

Pytanie zasadnicze, czy masz włączony crossplay? Przy włączonym nie powinieneś mieć tych problemów

15.10.2023 13:15
3.1
sabaru
24
Senator

Po włączeniu tej opcji jest tych serwerów więcej ale spodziewałem się że będzie znacznie więcej i do tego rzadko pełny jest. A jak się wejdzie to te nieszczęsne boty grają. Choć później z tego co widzę się po woli zapełnia.

Forum: Battlefield 2042 - dołączanie do serwera i boty.