Nie bardzo ogarniam w tej części dołączanie do serwera. Jest opcja szybka rozgrywa gdzie wrzuca na losowy serwer. Niby ok ale potrafi wrzucić na serwer z wysokim pingiem gdzie mam lagi. Objawia się to tym że postać trochę się cofa albo skacze to na lewo albo prawo. Czy w tym przypadku da się ustawić żeby nie dołączać do takich serwerów?
Druga sprawa to jest tam jakaś wyszukiwarka serwerów ale tych serwerów gdzie ktoś gra jest kilka. Można policzyć u jednej ręki. W sumie jest ich z 15 ale reszta stoi w zasadzie pusta. Tam należy jakieś filtry pozmieniać czy jak żeby więcej wyszukiwało? Szukałem ale nic takiego nie widzę.
No i kolejna sprawa to boty nazwane potocznie AI. Czy da się znaleźć jakiś serwer gdzie ich nie ma? Jakoś nigdy w tego typu grach ich nie widziałem , a tu są na porządku dziennym.
Bardzo możliwe, że ta gra umarła i dlatego nie widzisz dużej ilości serwerów ani graczy. Albo masz włączony VPN i jesteś rzucany na 2 koniec świata, gdzie akurat wszyscy śpią.
Dawno nie grałem, ostatni raz jeszcze przed wprowadzeniem sezonów i chyba z 2 rundki po tym, jak dodali grę za darmo do PS+, ale już wtedy odczuwalna była mała ilość faktycznych graczy.
Pytanie zasadnicze, czy masz włączony crossplay? Przy włączonym nie powinieneś mieć tych problemów
Po włączeniu tej opcji jest tych serwerów więcej ale spodziewałem się że będzie znacznie więcej i do tego rzadko pełny jest. A jak się wejdzie to te nieszczęsne boty grają. Choć później z tego co widzę się po woli zapełnia.