Uruchomiłem komputer i po ok. 1min wyskoczył BS, na którym była informacja bym sprawdził aktualizacje windowsa i coś jeszcze niestety nie zdążyłem przeczytać całości. Kilka razy uruchamiałem ponownie system lecz niestety zawieszał się po ukazaniu pulpitu z ikonkami. Teraz uruchomiłem go ponownie i co? Pokazał się napis Asrock od płyty głównej jak zwykle, po którym powinien nastapić moment, w którym cztery "kuleczki" zbiegały się do środka monitora i tworzyły ikonkę windowsa pod którą piszę zawsze ładowanie systemu lecz u mnie zamiast tego w lewej górnej ćwiartce monitora pokazał się myślnik a w prawej dolnej napis A9 i to wszystko na czarnym ekranie po czym sam przeszedł do BIOS'a i tak za każdym razem od kilku minut. Wczoraj wieczorem wszystko było dobrze i nie było żadnych problemów.
może pamięć się walnęła ?
a sprawdź jeszcze czy to wina systemu czy sprzętu, np. uruchamiając instalkę Windowsa z płytki. Ew. spróbuj włączyć tryb awaryjny systemu.
z RAM wszystko w porządku jest raczej myślałem, że to mój głośny dysk padł. Tryb awaryjny po dłuższej chwili i przemyśleniu komputera się uruchomił lecz w trakcie włączania pokazał się błąd:
WISPTIS_SYSTEM: wisiptis.exe - Błąd aplikacji
Instrukcja spood 0x0000000076E8DE6F - odwołuje się do adresu pamięci 0x000007FEFB8D12A8. Żądane dane nie zostały umieszczone w pamięci z powodu błędnego stanu We/Wy adresu 0xc0000185.
Kliknij przycisk OK, aby przerwać działanie aplikacji.
System mogę jedynie odpalić z PENA gdyż nie posiadam napędu w komputerze.
Uruchom instaqlkę windowsa i napraw system poleceniem chkdsk c: /p /r
Nie posiadam napędu niestety. Mogę odpalić z pendrive jeśli to jest możliwe tak jak w przypadku instalacji.
Mr_Bean -> Nie każdy na tym forum używa komputera do grania. Do renderowania konsola mi będzie faktycznie bardzo potrzebna.
ps. problem sam postanowił się w niewiadomy sposób rozwiązać.