Witam, zakupiłem kartę asus gtx 1050 Ti 4GB, karta jest zasilana z płyty głównej nie ma wejścia pin. Po włączeniu komputera dostaje tylko na chwilę mocy po czym przestaje działać mam zasilacz 550w. Karta posiada miejsce na wtyczkę 6pin ale pytania czy lutowanie jej pomoże?
Podzespoły:
Płyta główna: MSI P2A4-EM AMD B350
Procesor: AMD RYZEN 3 1200
Ram: 2x4GB DDR4 2400 MHz
Zasilacz: Chieftec gps-550a 550w
Jak ma wtyczkę to trzeba podłączyć
Podłącz i zobacz czy działa
Nie rozumiem. Przecież musisz doprowadzić zasilanie z zasilacza do karty. Jak tego nie zrobisz to skąd ma wziąć moc do obliczeń?

Jakie lutowanie?
W to gniazdo 6 pin podłącza się kabel od pci-e. W starszych zasilaczach był tylko 6 pinowy w nowych jest 6+2 (czyli 8) oba przykłady takiego złącza masz na obrazku obok
Zacznijmy od poczatku. Czy karta jest zakupiona jako nowa czy to zakup uzywanej.
Bo jezeli nowa i rozebrales jak na zdjeciu to po gwarancji. Po drugie wyglada na to, ze karta nie wymaga dodatkowego zasilania. Najprosciej podejsc do jakiegos sklepu z serwisu i oni ci na miejscu pewnie za symboliczne 10 zl sprawdza czy u nich odpala.
Karta fabrycznie nie posiada wejścia, okazało się że działa tylko po wykryciu przez monitor wcześniej miałem ustawione vga. Temat zamknięty, dziękuję wszystkim za pomoc.