Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Assassin's Creed zawiesza się m.in. przy zabójstwach i zmianach statusu.

03.10.2012 14:56
Simba14
😊
1
Simba14
56
Generał

Assassin's Creed zawiesza się m.in. przy zabójstwach i zmianach statusu.

Siemka wszystkim. Mam mały problem bo wczoraj przyszła mi paczka z Assassin's Creed I i Revelations ( II i Brotherhood mam od dawna) .Chcę przejść wszystkie części assassyna przed premierą III ale podczas grania w I gra bardzo często mi się zawiesza : Przy zmianie statusu (anonimowy,ścigany itp.) Kiedy zabijam kogoś w trakcie np. riposty zanim jeszcze Altair zabije kolesia gra potrafi się ściąć i trzymać tak kilkadziesiąt sekund, także podczas odpalenia gry i włączeniu logo ubi jest na początku ścięcie. Już dawno grałem w ACI(tak, na piracie) i nie miałem takich problemów. Mój komp to: 3 gb ram, 1 gb ATI RADEON HD6570 oraz procek 2,51 Ghz dwurdzeniowy. Przeinstalowywałem gre 2 razy, instalowałem directxa i nic. Ktoś wie może co zrobić? Gra ogólnie chodzi płynnie poza właśnie momentami wcześniej wymienionymi.

03.10.2012 15:20
rzaba89nae
2
odpowiedz
rzaba89nae
52
Aes Sedai

Masz ściągniętego najnowszego patcha? Może on akurat naprawia ten problem, a może go wywołuje, spróbuj pokombinować z różnymi wersjami gry. Spróbuj też zmniejszyć trochę bajery graficzne, może gryzą się z kartą graficzną (częsta przypadłość w Radeonach od baaaardzo dawna...)

Zawiesza w sensie obraz "zamarza", nic się nie rusza i musisz grę wyłączyć, czy po prostu zwalnia i szarpie?

03.10.2012 15:31
Simba14
3
odpowiedz
Simba14
56
Generał

Mam Ubisoft Exclusive więc jest chyba spatchowana całkowicie. Ale popróbuje coś z tym zrobić. A co do zawieszania to zamarza obraz na kilkadziesiąt sekund, a później rusza dalej. Co przy kilku przeciwnikach na prawdę może wkurzyć.

A ustawienia zmniejszałem na najniższe i nic nie dało.

09.10.2012 13:48
4
odpowiedz
Bisqppl
4
Junior

Ja mam dokładnie taki sam problem. Nie jest to wina sprzętu, bo jakieś pół roku wcześniej wszystko działało jak należy. W między czasie, nie robiłem żadnego formata, gry też nie aktualizowałem bo mam wersję exlusive, która jest na maxa spatchowana. O co może chodzić?

Mój sprzęt:
MoBo: Socket LGA1156 Gigabyte GA-P55-USB3
CPU: Intel CORE i7 860 2.8GHz LGA1156
RAM: DIMM PC-1600 DDR3 4GB OCZ Technology Intel XMP CL8
Grafika: ATI Radeon HD 4870 1GB RAM DDR5
Audio: Creative X-Fi Titanium
Zasilacz: Be Quiet! L7-530W
Obudowa: SilentiumPC Gladius 800W Pure Black

11.10.2012 19:25
😒
5
odpowiedz
zanonimizowany871420
1
Junior

Mam ten sam problem a tez mam wersje EXCLUSIVE.
Mój sprzęt :
karta graficzna-gigabyte 4350 hd
procesor-intel pentium 2.80gh
gb ram-4

Proszę powiedzcie co mam zrobić żeby tak dalej nie było bo przeszkadza to w grze i strasznie denerwuje.

11.10.2012 19:47
Promyk
6
odpowiedz
Promyk
149
nikczemny

To pozostałość po starych zabezpieczeniach. Te zwiechy - to "telefon do domu" - tylko ,zę domu telefonu już nie ma. Jak ja to rozwiązałem? - na czas gry odłączyć kabel od neta. Serio.

16.10.2012 18:44
7
odpowiedz
Bisqppl
4
Junior

U mnie też pomogło odłączenie internetu. Trochę barbarzyńskie rozwiązanie ale żadnego patcha nie udało mi się znaleźć.

19.10.2012 01:14
8
odpowiedz
Ferbiak
1
Junior

Zablokowanie Firewall również pomogło.

Forum: Assassin's Creed zawiesza się m.in. przy zabójstwach i zmianach statusu.