Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Arest.pl - opinie na temat sklepu.

30.10.2012 01:19
dexapini9
1
dexapini9
116
veritas odium parit

Arest.pl - opinie na temat sklepu.

Zanim kupiłem tam swój komputer, przeglądałem opinie na jego temat na internecie. W większości były to opinie pozytywne i polecające ten internetowy sklep. Mój kolega jakieś pół roku temu zakupił tam swój PC. Mówił, że wszystko było ok, więc i ja byłem spokojny i zdecydowałem się tam kupić już złożony z części, które sam wybrałem komputer. W dniu rozpakowania byłem zawiedziony. Oprócz przysłanego, złożonego już peceta, w paczce kurierskiej znajdowało się tylko jedno pudełko(od płyty głównej), a w nim sporo kabli, przejściówek, płyt ze sterownikami, instrukcji obsługi poszczególnych komponentów komputera i oczywiście faktura VAT, lecz brakowało gry Sleeping Dogs, która miała zostać dodana jako gratis do karty graficznej. Jak się później dowiedziałem gra przez nich wysyłana jest tylko drogą cyfrową, nie wysyłają żadnych pudełek. Napisałem do nich w piątek o tym, że nie przysłano gry, a oni jeszcze nie odpowiedzieli do dziś. Nie chodzi o jakąś głupią grę, ale o braki w przesyłce (brakowało również pewnych przejściówek) i o profesjonalizm (w tym wypadku cwaniactwo, chęć zarobienia). Miewał ktoś podobne problemy?

30.10.2012 01:55
😜
2
odpowiedz
YogiYogi
127
Generał

Znam ten sklep (mają siedzibę we Wrocławiu).
Robie tam zwyczajowo zakupy sprzetu. Ceny mają zazwyczaj lepsze niż konkurencja.

Raczej dobry sklep - nie miałem nigdy problemów.

Skoro napisałeś do nich w piątek - to trochę mało mieli czasu na odpowiedź - tym bardziej że był weekend a w soboty jak pamiętam pracują do południa więc pewnie Twoja reklamacja jeszcze czeka w kolejce. Cierpliwości. To nie jest wbrew pozorom mały sklepik z dwoma sprzedawcami.
Zanim puszczą Ci nerwy to daj im szanse - pomyśl że na reklamacje sklepy maja 14-30 dni... jak ich znam to nie będziesz tyle czekać.

30.10.2012 09:19
nagytow
3
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

Arest cieszy sie dobra reputacja i to calkiem zasluzenie. Zamiast wylewac zale na forum, zadzwon do nich i wyjasnij sprawe. Ewentualnie poczekaj na odpowiedz na maila.

30.10.2012 12:30
milanista
4
odpowiedz
milanista
113
Brother Of Metal

To jest ogólna promocja AMD, na Agito jest to samo.
http://www.agito.pl/promocja-amd-radeon-sleeping-dogs-gratis.promocja.271.html
Na 100% nikt nie daje wersji pudełkowych w takich promocjach. Poczekaj na odzew na maila, powinni Ci wysłać klucz do Steama na Sleeping Dogs. Ja również czekam na swój.
Natomiast brak pudełek to faktycznie problem, ale wysłanie samych pudełek kurierem jest niezbyt opłacalne.

Forum: Arest.pl - opinie na temat sklepu.