Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Archiwizacja danych z androida (?)

17.04.2014 13:38
Fett
1
Fett
245

Archiwizacja danych z androida (?)

Chciałem sformatować telefon bo go przymula. Żal mi kontaktów, słownika, kalendarza i wszystkich smsów. Cała reszta może iśc w pizdu
Użytkownikiem jestem niedzielnym i z telefonu korzystam jak emeryt, więc nie ogarniam rzeczy powszechnie uznawanych za "oczywiste" :P
Wiem, że jest synchronizacja telefonu z kontem google, ale jak skasuje dane z telefonu to te na koncie google też się skasują. Są programy do kopii zapasowych, ale wtedy kopia zapasowa siedzi mi na karcie a mi zależy żeby była na koncie google. Tak żebym smsa sprzed 2 lat mógł odczytać na kompie a nie na komórce.

Wiem, że może pytanie jest lamowate i nawine, ale moze ktoś by mi coś doradził ? :)
Samsung Galaxy S Plus

17.04.2014 14:08
2
odpowiedz
Koglow
15
Chorąży

Jeśli sformatujesz telefon to kalendarz, kontakty nie zniknął. Po ponownym powiązaniu z kontem google poczta/kalendarz/kontakty wrócą na swoje miejsce. Jeśli chodzi o SMSy to niestety nie wiem.

17.04.2014 14:14
Browar Drinker
3
odpowiedz
Browar Drinker
88
Szef wszystkich szefow

Kontakty i kalendarz są powiązane z kontem google przypisanym do telefonu więc po resecie softu i przypisaniu tego samego konta te dane zostaną ponownie zsynchronizowane. Co do backupu smsów to możesz użyć jakiejś apki z marketu, np.:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zegoggles.smssync

17.04.2014 15:03
DM
4
odpowiedz
DM
223
AFO Neptune

GRYOnline.plTeam

A pod jakimś moim artykułem o apple, jeden z wyznawców androida zaręczał, że cały backup telefonu robi sie fabrycznie, jednym dotknięciem - jak w iphonie... kłamał? :)

Forum: Archiwizacja danych z androida (?)