Postępowałem według:
http://gadzetomania.pl/2010/03/01/angielskiego-windowsa-xp-mozna-spolszczyc-bez-ponownej-instalacji
i windows się spolszczył. Jednakże w większości przypadków zamiast polskich znaków mam krzaki(lub małe cyfry) - np. w pobranych napisach przez napi, jak podłączam gniazdo (powiadomienie) itp. Mógłby ktoś pomóc pozbyć się tego cholerstwa?
Kwestia napisów to wybranie odpowiedniej czcionki w programie do odtwarzania albo w napi projekcie.
Informacje o podłączenia gniazda możesz sobie wyłączyć, ale zainstalować polski sterownik.
Ale też nie wiadomo co Ci jest bo nie napisałeś czy bawiłeś się w usuwanie SP co było wcześniej i dlaczego Twój Windows był angielski.
Po za tym znaczenie ma też czy jest to wersja Pro czy Home.
Spolszczanie windowsa XP?
Co to ma być? 2003 rok?
Ściągnij z sieci normalnego polskiego, oryginalny angielski klucz powinien rejestrować sie bez problemu.
Ja przynajmniej nie miałem żadnych trudności. Odwracałem laptopa, czytałem klucz i zawsze pasowal
Graf-> A to zależy. Czasem na laptopach jest naklejka z marką np IBM czy Dell wtedy klucz z Niej nie pasuje do czystej instalki, trzeba kombinować.
Autorowi pewnie chodzi o to, aby nie robić reinstalki, ale w przypadku dziadka XP takie kombinowanie nie zawsze wychodzi dobrze.
Ale generalnie tak jak mówisz, w większości przypadków nie ma najmniejszego problemu.
Mam płytę z angielskim XP. System to pro z sp3. I nie chodzi tylko o napi i powiadomienia windowsa. Polskie znaki mam tylko, jak sam je napiszę. W ustawieniach regionalnych wszędzie mam PL.
"Jądro" XP jest różne w zależności od wersji językowej, inaczej jest już od Visty gdzie warstwa lokalizacyjna jest całkowicie oddzielona od jądra. Czyli mówiąc po ludzku, system XP, zainstalowany z wersji angielskiej nie da się całkowicie spolonizować.