Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Android Google Maps - zapis map na kartę

20.02.2014 23:31
Loczek
1
Loczek
160
El Loco Boracho

Android Google Maps - zapis map na kartę

Cześć,

mam pytanie odnośnie aplikacji Google Maps na Androidzie. Czy jest możliwość zapisania całej trasy GPS do pamięci telefonu/na kartę? Chodzi o wyjazd za granicę - nie chce płacić bajońskich sum za przesłanie paru kilobajtów :)

Mam w zanadrzu jeszcze inną aplikację, ale zdecydowanie wole mapy googla. Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam.

20.02.2014 23:46
2
odpowiedz
Sage
155
Arbiter Elegantiae

Swego czasu dało się pobrać same mapy, później wraz z aktualizacją usunięto tę możliwość, po ciężkich walkach wydaje mi się, że powróciła. Także same mapy raczej można pobrać, znając mniej więcej trasę wcześniej. Jedyny problem może być z przeliczeniem trasy w razie jej zmiany, z tym raczej nic nie da się zrobić. Mapy Google potrzebują trochę internetu niestety. Zawsze możesz kupić po przekroczeniu granicy jakiś starter sieci krajowej i na czas przejazdu z drobnym pobieraniem danych powinno wystarczyć.

21.02.2014 08:42
Loczek
3
odpowiedz
Loczek
160
El Loco Boracho

Czyli muszę przewijać i ściągać "sektorami", tak? Nie ma opcji, żeby ściągnąć całą trasę jednym kliknięciem?

21.02.2014 09:52
4
odpowiedz
Kharman
168

Nie wiem jak długą trasę masz do pokonania ale swego czasu sprawdzałem jak by się to działało w drodze UK > Polska, zapisanych map starczyło nawet nie na połowę trasy, poza tym niby można ściągnąć fragmenty map, ale niby zapisałem sobie mapę mojej okolicy, zgodnie z instrukcjami ale i tak kiedy dam zbliżenie w miejscu gdzie powinno się wszystko załadować z pamięci telefonu to wyłazi pikseloza i ściąga z netu detale...

21.02.2014 11:50
Loczek
5
odpowiedz
Loczek
160
El Loco Boracho

Jadę do Austrii, więc nie tak daleko. Ale w takim razie olewam Google Maps i pojadę na NavFree :)

21.02.2014 12:13
6
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

Nie rozumiem po co ryzykować? Rozumiem jechać z Google Maps, gdzieś do miasta obok, ale do Austrii? Nie lepiej zabulić jakąś sumkę i mieć pewność, że Cię w pole nie wyprowadzi? Rozumiem, że już wybrałeś. Pytam z czystej ciekawości.

21.02.2014 13:23
zloteuszy
7
odpowiedz
zloteuszy
51
Generał

Jest opcja offline.
A nie mozesz zrobic screen shotow ?
Inna opcja Maverick

21.02.2014 13:26
8
odpowiedz
ronn
121
Legend

polecam, to:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mapfactor.navigator

używałem tego w nowej zelandii i sprawowało się świetnie :)
jest płatna wersja z tomtom, ale darmowa korzysta z openstreetmaps i daje radę.

http://www.openstreetmap.org/#map=5/51.500/-0.100

21.02.2014 13:41
9
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

pobierz sobie przed wyjazdem sygica i korzystaj z triala

Forum: Android Google Maps - zapis map na kartę