Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Amerykańska karta sim

20.03.2013 16:41
Thisbe
1
Thisbe
39
Centurion

Amerykańska karta sim

Czołem!

Żeby mieć dostęp do usług na pewnym amerykańskim serwisie, potrzebuję dostać sms z kodem potwierdzającym. Problem polega na tym, że musi to być numer amerykański (tzn kod nie przyjdzie na komórkę z polskim sim). Teraz pytanie do Was golowicze - czy po zakupie amerykańskiej karty sim przez Amazona, np. w sieci T-mobile, będę mógł włączyć roaming będąc w Polsce? W salonie T-mobile powiedzieli mi, że roaming taki może zostać aktywowany tylko w USA, lecz obsługa w salonie nie była pewna co mówi.

Mam nadzieję, że wyjaśniłem problem wystarczająco przejrzyście,
Czekam na Wasze odpowiedzi i z góry dziękuję!

20.03.2013 16:48
grish_em_all
2
odpowiedz
grish_em_all
250
Grish

Na pewno nie będziesz w stanie uruchomić roamingu z poziomu telefonu, z tej prostej przyczyny że nie będzie zasięgu, a co za tym idzie dostępu do sieci. Czy są inne sposoby - tego już trzeba się dowiedzieć u operatora.

20.03.2013 17:07
3
odpowiedz
b212
134
Generał

A nie możesz sobie kupić usługi u jakiegoś operatora voip? Wiem, że z smsami może być problem np. na Skype, ale są darmowe usługi typu sms to Skype. Więcej jak 20 zł nie powinno Cię to kosztować. Nigdy się w takie rzeczy nie bawiłem, ale pogoogluj voip, jest sporo firm polskich, które Ci zaoferują możliwość posiadania amerykańskiego numeru (i być może odbioru sms) za śmieszne pieniądze.

Forum: Amerykańska karta sim