Dorobiłem się ostatnimi czasy iPoda, ale nie uśmiecha mi się instalowanie iTunes'a na moim komputerze - mam już ułożoną porządnie, w całości otagowaną po swojemu, bibliotekę muzyki i nie mam zamiaru tego zmieniać.
Podstawowy problem jest taki, że system (Win XP) nie widzi iPoda jako pamięci przenośnej, tylko jako urządzenie samo w sobie, z którym z poziomu pulpitu nic nie da się zrobić. Chodziłoby mi o jakiś program, który może "emuluje" iPoda właśnie jako pamięć przenośną, gdzie można chcianą muzykę zwyczajnie wrzucić do odpowiedniego folderu i voilà! Istnieje coś takiego, czy jestem skazany na oprogramowanie Apple?
Jest rozwiazanie troche na okretke, mianowicie plugin do foobara, ktorym zalatwisz transfer swoich rzeczy bez problemu, haczyk polega na tym ze plugin jest wrapperem itunes, totez musisz miec je zainstalowane na kompie (jednak nie musisz ich uzywac)
Też myślałem, że będzie trzeba wszystko od początku znów porządkować w takiej samej sytuacji jak u Ciebie - ale poszło wyjątkowo szybko. Przy okazji całkowicie pogrupowałem wszystkie piosenki i dodałem tag brakującym, dzięki programowi Tag&Rename. Nie jest tak źle jak się wydaje ;)