Witam
Zamierzam kupić xbox'a one właśnie na allegro i zastanawiałem się nad kupnem w ratach 4 lub 5 miesięcznych. Ktoś już robił zakupy na allegro w systemie ratalnym i może napisać jak to wygląda? Bezpieczne to?
Z góry dzięki za odpowiedzi :)
Kupujesz wybierając raty, podajesz swoje dane, przechodzisz weryfikację (raty obsługuje PayU a kredyt daję Allior), jeżeli wszystko jest ok to w ciągu 15 minut masz decyzję kredytową i tyle, sprzedawca dostaje hajs od razu a Ty spłacasz bankowi - wszystkie dokumenty czy dane dostajesz na maila.
Ps: A jak z odsetkami? Wysokie są? Jaki procent? O wiele więcej trzeba spłacać?
Nero wejdź na allegro, wpisz sobie pierwszą lepszą rzecz powyżej 300 zł(najlepiej tą którą chcesz kupić), wejdź w aukcję i zaraz pod ceną masz "kup na raty od....(oblicz)", klikasz i masz wszystko czarno na białym.
Odsetki nie są duże 1350zł 10 rat to jest 60zł na przykład.
Ostatnio było 0% i brało się 2000 i spłacało 2000.
U nich jest dobrze że jak spłacisz szybciej to mniej spłacasz ( w innych bankach niby też ale to kwota marginalna a tu sporo obcinają). Ja to biorę przez payu jak nie chce mi się czekać a spłacam dużo szybciej.
Tylko na allegro jest mbank i alior. Alior daje zawsze a mbank nigdy
Skiter16 - kalkulator jedno a we wniosku inaczej. Najlepiej dojść do wniosku i tam będzie kwota podana dla danego klienta.
ja nie dostalem rat
mialem wprawdzie na koncie kilkunastokrotność kwoty, którą chciałem wziąć w systemie rat, ale bank mi odmówił z powodu braku stałego zatrudnienia
UP
Ja jak pisałem w aliorze na allegro zawsze dostaje nie ważne co bym wpisał a w mbanku gdzie miałem konto i spore kwoty zawsze odmowa.
Wypełniam wniosek itd. wszystko pięknie, muszę przelać im 1 PLN który mi zwrócą i dupa, bzwbk komunikat: wewnetrzny blad serwera... nosz kur*. kij wie ile mam na to czekać, aż to wszystko się odwiesi, chciałem to załatwić w miarę sprawnie a tu zaraz na nocke od roboty trzeba iść..
[8] To jest o tyle chore, że freelancer zarabiający miesięcznie po 10-15k ma mniejszą zdolnośc kredytową w banku niż etatowiec w biedronce za 1500 zł.