allegro - pytanie o payu.
czy jezeli kupujacy nie skorzystal z automatu, recznie wpisujac dane mojego konta payu, to czy przelew do mnie dotrze?
no a jak myslisz.Jak sie dokonuje przelwow w intenecie ?Wpisujesz adres , nr konta , kwote i poszlo.Jak nie pomylies numeru konta to dojdzie bez problemu.
wiem jak sie robi przelewy, ale chodzi o to, ze klient przelal pieniadze na moje PayU w tradycyjny sposob i ida juz chyba trzeci dzien.
nie wiem jak dziala ten system, ale robiac to ich sposobem, pieniadze mam od razu.
To działa tak, że dostaniesz te pieniądze z opóźnieniem na konto PayU, a nie konto bankowe, dokładnie tak samo jakby zrobił to błyskawicznym przelewem PayU. Tylko uwzględnią te peniądze na saldzie PayU dopiero jak do nich dojdą. A ten ktoś je wpłaca na poczcie, czy gdzie tam chce tym tradycyjnym sposobem. Stąd opóźnienie.
3 dni to już myślę być powinno, ale kto wie kiedy naprawdę on to wysłał.
Szczerze mówiąc to nie wiem czy tam są numery, loginy czy coś a'la własny rachunek bankowy. Ale powinieneś dostać informację na maila jak pieniądze dotrą.
Jakieś numery kont PayU mam w profilu Allegro, ale różne dla różnych kont mimo tego samego rachunku bankowego. Ale na co one i czy można dzięki temu sprawdzić jakoś saldo poza allegro? Tego nie wiem.