Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: ALLEGRO problem z aukcją

10.10.2011 11:41
😡
1
artorn
69
Pretorianin

ALLEGRO problem z aukcją

Witam. Mam problem z aukcją na allegro... mam w pracy 3 konta na allegro na 2-óch wszystko ok ale na innym gdy tylko coś zmienię w edytorze tekstowym(1 wyraz do edytora wizualnego nawet nie wbijam bo sie wysypuje przy edytowaniu) ale jak biorę podgląd to niby jest ok biorę dalej i aukcja rozsypana... tj. nie ma "enterowania" pomiedzy wierszami czy przenosi pojedyncze litery z wyrazów do nast. wiersza lub powstają duuuuuże odstępy (gdy chce je usunąć usuwa sie wyraz). Gdy nic nie edytuje i po prostu wystawie aukcję od nowa to jest ok... ale lepiej by było gdybym mógł pozmieniać

dzięki za odp.

10.10.2011 12:19
2
odpowiedz
artorn
69
Pretorianin

to pomoże ktoś:P?

10.10.2011 12:30
SULIK
3
odpowiedz
SULIK
262
olewam zasady

w edytorze tekstowym zamiast "enterowania" wpisuj <br>

10.10.2011 13:00
4
odpowiedz
artorn
69
Pretorianin

sulik ja chcę tylko zmienić napis zamiast września napisać października.... tylko to nic więcej i jak w tekstowym to zmieniam to jak wyżej sypie się

11.10.2011 08:32
5
odpowiedz
artorn
69
Pretorianin

up

11.10.2011 09:01
6
odpowiedz
zanonimizowany16799
96
Senator

Jeśli działa Ci na innych kontach spróbuj poprostu przepisac od nowa całą aukcje. Skopiuj co masz w edytowaniu wklej do notatnika i tam zmien po czym stwórz nową aukcje. Wiem że to metoda naokoło ale powinna zadziałać. Później sprawdź edycje nowej - jesli nadal będą z tym problemy to możesz spróbować w innej przeglądarce, później usunąć ciasteczka (tak wiem że prawdopodobnie nie mają nic do gadania ale jednak czasem i takie pierdoły pomagają).

11.10.2011 16:31
7
odpowiedz
artorn
69
Pretorianin

no i lipa wydaje sie ze bede musial nowy szablon robic i kopiowac 100aukcji:S

11.10.2011 16:42
j.a.c.k
8
odpowiedz
j.a.c.k
56
u wot m8

Też miałem z tym problemy, więc to błąd po stronie Allegro.

02.12.2012 02:05
9
odpowiedz
zanonimizowany881169
1
Junior

Edytor allegro rzadzi sie swoimi prawami, dlatego kodowania szablonu rózni sie od tworzenia zwyklej strony. Bardzo czesto sie zdarza ze nie pasuja mu niemtore fragmenty kodu i sygnalizuje on iz kod posiada nieodpowiednie fragmenty ale pomimo tego i tak akceptuje zrodlo szablonu.
Trzeba wiedziec na co sobie mozna pozwoli w tresci kodu tak aby serwis go przyjal i co najwazniejsze poprawnie wyswietlal. Nie wspomne tu juz o roznym wyswietlaniu tego samego szablonu pod roznymi przegladarkami.
Aby poprawnie pracować z szablonami allegro polecam poradnik:
http://web-aukcje.pl/index.php/poradniki/edycja-szablonu-allegro
lub pobierz darmowy szablon allegro:
http://web-aukcje.pl/szablony-allegro/darmowe-szablony-allegro

Forum: ALLEGRO problem z aukcją