Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Alior Sync jako pierwsze konto dla studenta?

03.10.2012 15:24
hubercik015
1
hubercik015
106
Puste pole

Alior Sync jako pierwsze konto dla studenta?

Witam! Od paru dni zastanawiam się nad założeniem konta w banku gdyż chcę podjąć pracę i na pewno mi się przyda. Z racji tego, że jestem studentem patrze na oferty skierowane do studentów/młodych ludzi. Ostatnio koleżanka powiedziała mi, że założyła konto z Alior Sync. Opowiadała, że wszystko darmowe itd. i zwrot 5% kwoty za zakupy internetowe. Trochę byłem zdziwiony, że takie konta istnieją. Poczytałem trochę o tym koncie i są opinie bardzo pozytywne a inne bardzo negatywne. Inni narzekają na problemy z przelewami, wpłaty w wpłatomatach, a inni polecają ze względu na darmową karte i zwrot 5% z zakupów online.

Chciałbym uzyskać w miarę jasną odpowiedź na pytanie - Czy warto wchodzić w to "pięknie" wyglądające teraz konto, czy lepiej jednak mBank? Mieliście styczność? Opiszcie proszę dokładnie jak wygląda ten zwrot za zakupy i czy na prawdę wszystko jest darmowe.

Z góry wielkie dzięki :)

03.10.2012 15:29
KoSmIt
2
odpowiedz
KoSmIt
105
MPO Spec Ops

Ja miałem ING Student i nie narzekam. Przelewy za darmo i dobre zarządzanie przez internet. Niestety brak zwrot pieniędzy za zakupy, ale poza tym bez zarzutu.

03.10.2012 15:30
Sizalus
3
odpowiedz
Sizalus
206
Legend

Sync jest lepszy od mBanku. Nie trzeba zapłacić za 100 zł miesięcznie kartą, żeby mieć ją darmową.

03.10.2012 15:32
hubercik015
4
odpowiedz
hubercik015
106
Puste pole

Też na to zwróciłem uwagę - ING także w swojej ofercie ma konta dla studentów lecz trzeba 100zł na mc wydać, żeby nie brali kasy za kartę.

03.10.2012 15:35
Sizalus
5
odpowiedz
Sizalus
206
Legend

No właśnie. Przy nieregularnych albo niskich wpływach na konto Sync jest prawdopodobnie najlepszą opcją.

03.10.2012 15:38
j.a.c.k
6
odpowiedz
j.a.c.k
56
u wot m8

Ja nie mam żadnych problemów. Zwrot jest wypłacany raz w miesiącu.

03.10.2012 15:41
hubercik015
7
odpowiedz
hubercik015
106
Puste pole

Zwrot obejmuje wszystkie rodzaje zakupów? Allegro również? Jest jakieś ograniczenie co do kwoty?

03.10.2012 15:42
Browar Drinker
8
odpowiedz
Browar Drinker
88
Szef wszystkich szefow

Założyłem dla testu i po miesiącu użytkowania zlikwidowałem główny rachunek w PKO BP. Cashback super sprawa, szczególnie jeśli się kupuje dużo przez internet. Działa w ten sposób, że ok. 7 dnia danego miesiąca dodają Ci do konta 5% od sumy transakcji wykonanych w poprzednim miesiącu poprzez "Płacę z Alior Sync" (allegro, niektóre sklepy inernetowe) lub płatności w internecie za pomocą karty (Od Steama począwszy na praktycznie wszystkich sklepach internetowych skończywszy). Nie za wszystko oddają (m.in. za wpłaty do buków), możesz wszystkiego się dowiedzieć z regulaminów. Jeszcze fajna opcja jak dla mnie to błyskawiczne doładowanie paypala bezpośrednio z poziomu Synca. Podajesz tylko kwotę i kod sms i kasa już jest na PP. Z wpłatomatów nie korzystam więc i nie wiem nic o żadnych problemach z nimi związanych. Obsługa via www również u mnie na plus, nigdy nie miałem problemów z dostępnością czy znalezieniem czegoś. Jest dość intuicyjnie.
Załóż sobie na próbę i sprawdź, potestuj.

03.10.2012 15:44
hubercik015
👍
9
odpowiedz
hubercik015
106
Puste pole

Chyba tak zrobię :) Dzisiaj wieczorem biorę się zakładanie :) Wielkie dzięki koledzy :)

Forum: Alior Sync jako pierwsze konto dla studenta?