Witam mam problem posiadam nokie e75 palaczylem sie prze wifi wszytko ok ale nie moge zadnego filmiku np na youtube obejrzec. Ktos z was zna moze jakis program na komorke?
(korzystam z opery) Pozdrawiam
To nie jest pełny flash, a youtube ma przecież wersję mobilną która nie wymaga flash playera.
Co do innych filmów, flasha nigdy mieć nie będziesz.
Opera na androidzie chyba nie wspiera flasha, możliwe że na symbianie flash lite też nie jest wspierany.
Poszukaj w google przeglądarki skyfire, może znajdzie się coś na twój system.
Nie moge nic znalesc pisze nieprawidlowy plik jar :/ Mogby moze kos pomuc lub najlepiej podac linka do tego program lub jakiegos innego?
pozdrawiam
Opera na Androidzie uruchamia Flash
filmiki 720p działają bezpośrednio ze strony bez przycięć (Samsung Galaxy S, proc 1 GHz)
---
nie podałeś jaki masz telefon
pisząc .jar można zgadnąć, że masz telefon bez systemu operacyjnego
up. jak probuje wlaczyc na yotube jakis filmik to pisze Connect Failed.
Sciaglem youtube i pise:
Sorry you phone does not support the type os streaming video used by Youtube.'
ktos moze wie w czym problem?
Pozdrawiam
I chodzi o to ze nie tylko yt nie dziala bo rowniez zadne inne filmiki nie dzialaja pisze ze musze pobrac adobe flash player a go nie moge sciagnoc..
Zapomnij, na tym telefonie nie będziesz mieć Flasha, bo jest po pierwsze za słaby, a po drugie to zależy od wersji systemu operacyjnego w komórce.
Nie ściągniesz, na symbiana flash nie istnieje, zresztą i tak masz za słaby telefon.
Youtube w mobilnej wersji jak i inne strony w wersji mobilnej z filmami powinny działać mp4 czy 3gp obsługuje chyba każdy telefon.
Jak sam wcześniej napisałeś, twój telefonie wspiera streamingu wideo z youtube. Wiec chyba nie ma co liczyć że coś innego zadziała.
To jak mam wlaczyc jakis filmik na yt? Bo za kadym razem pisze Connect Failed..
Jeśli przeglądarka internetowa w telefonie otwiera strony to znak, że masz dobrze skonfigurowaną sieć, co za tym idzie aplikacja YT pod Symbiana powinna odtwarzać filmy;)
Używałem symbianowego YT swego czasu w 6220classic, E52, C5 i nigdy nie było żadnego problemu(wszystkie te telefony mają dokładnie tą samą wersję systemu co Twój E75).
Warto jednak pamiętać, że jakość filmików YT w tych telefonach jest żałośnie żałosna, aż na wymioty się zbiera, piksel na pikselu i pikselem pogania (wszystko przez to, że ten programik pozwala odtwarzać mobilne wersje filmów wyłącznie w niskiej jakości).
edit
Żeby było jasne, aplikację do YT na Symbiana ściągasz z OVI sklepu z poziomu telefonu;)
zarejestrowalem sie na tym ovi wyslali mi te yotube smsem lacze sie z linkiem i pisze ,ze zly adres czy cos..
lacze sie z linkiem i pisze ,ze zly adres czy cos..
Jesteś pewien że masz internet na telefonie? Przy filmikach problem z połączeniem, linki ci się nie wczytują..
Nie bardzo wiem co jest u ciebie grane, wychodzi na to że nic nie działa.
1. Połącz się przez wi-fi z swoją siecią.
2. Otwórz domyślną przeglądarkę i zobacz czy wczytują się strony.
3. Jeśli wczytują to wejdź z domyślnej przeglądarki na http://m.youtube.com/?gl=PL&hl=pl
4. Spróbuj włączyć jakiś filmik i jeśli wyskoczy jakiś błąd, to go dokładnie zacytuj.
Edit:
O ile dobrze sprawdziłem, na twojej Nokii e75 (OS S60) według Google będzie działał tylko YouTube w wersji mobilnej przez przeglądarkę, nie ma żadnych aplikacji.
jest tak :
internet dziala np. Poczta, allegro .forum itp. A z youtube jest tak:
Wlacza sie moge wybierac wideo i jak wlacze jest tak, niby buferuje sie wideo i pochwili pisze ' Connection Failed '
i wylacza sie wideo. I tak za kazdym razem..