Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Acer Switch 10 vs Dell Inspirion 11 3147

21.10.2014 20:52
1
zanonimizowany1039925
1
Junior

Acer Switch 10 vs Dell Inspirion 11 3147

Siemka,
Z racji tego, że potrzebne mi w miarę mobilne i funkcjonalne urządzenie, przymierzam się do zakupu tableto-laptopa. Urządzenie ma głównie służyć głównie do prac biurowych, ale w niektórych sytuacjach przydadzą się również gry (wiem, że w nowsze tytuły i tak na tym nie zagram, ale chodzi mi o płynność gier dawniejszych) i tutaj pytanie, rzuciły mi się w oczy 2 modele:

1) Acer Aspire Switch 10 Z3745 2GB 32GB SSD W8.1 + dysk 500GB

Źródło: [link]
Jest pełno recenzji tego modelu, więc wiem mniej więcej jakie ma plusy i minusy, jak i obejrzałem kilka filmików jak gry na nim działają.

2) Dell Inspiron 11 3147 N3530 4GB 500GB W8.1

Źródło: [link]
Nie znalazłem żadnej polskiej recenzji, ani nie ma filmików gamingowych na yt.

Pytanie: Jeśli chodzi o wydajność w grach czy odczuje dużą różnicę jeśli chodzi o urządzenie dell w porównaniu do acera? Nie znam się za bardzo, a z tego co zauważyłem to ma mocniejszy procek i 2x więcej ramu, ale grafike mają zintegrowaną tą samą, a to chyba ona najbardziej wpływa, czy warto dorzucić te kilka stówek i wziąć della czy pozostać przy acerze?
A może znacie jakieś inne modele? Ważne dla mnie jest, żeby urządzenie miało min 10cali, max 11,6 pracowało na windowsie, dało się przekształcić w tablet (nie koniecznie odczepiany ekran, może być składany tak jak w dellu) i mieściło się w kwocie do 2k.

Forum: Acer Switch 10 vs Dell Inspirion 11 3147