W jakiej naprawdę rozdziałce i ilu klatkach śmiga AC 4 na PS4?
...czy to ma znaczenie? Gra wygląda ładnie i tyle.
Tysiąc pięćset od razu... czy to ma jakieś znaczenie? Gra nawet na konsolach poprzedniej generacji śmiga aż miło, więc nie wiem w czym problem.
Jak tak bardzo chcesz wiedzieć - AC IV: Black Flag na PS4 śmiga w rozdzielczości 1080p (Full HD) i 60 klatkach na sekundę. Nie ma za co.
Jezu ale ty zawracasz dupe, znalezienie info o tym w googlach zajęło mi 5 sekund:
http://m.ign.com/wikis/xbox-one/PS4_vs._Xbox_One_Native_Resolutions_and_Framerates
W razie jakbyś nie potrafił wejść w link (co jest możliwe skoro nie potrafisz wpisać w wyszukiwarkę frazy "Assassins Creed 4 ps4 framerate"
Assassin's Creed IV: Black Flag ps4 1080p@30fps
Oj, sorry. Pomyłka. Też myślałem, że po patchu dadzą 60 klatek na sekundę, a jednak się myliłem (30fps). Tak czy siak, gra jest super i z płynnością się nie martw, bo chodzi jak woda i grafika przepiękna w tej grze jest (nie tylko na PS4, ogólnie mi chodzi). AC IV: Black Flag to świetna gierka.
spoko a nie będzie problemów jak nie grałem we wcześniejsze serie? Bardzo podoba mi się piracki klimat :D
Moim zdaniem warto zagrać we wszystkie części i to najlepiej po kolei. Po przejściu czwórki nie przejdziesz jedynki. Uwierz mi. Jak już raz zagrasz ze wszystkimi usprawnieniami jakie dostała seria na przestrzeni kilku lat to nie będziesz w stanie przejść jedynki, bo mechanika wyda ci się zbyt prymitywna.
Ewentualnie przejdź chociaż jedynkę i dwójkę i przeczytaj sobie streszczenie wątku współczesnego.
Patch na PS4 podbił rozdzielczość, bo na początku było chyba 900p.
ok ale czy nie zepsuje mi zabawy jak zagram w 4 nie grając we wcześniejsze?
Zabawy raczej nie zepsuje, ale jak seria ci się spodoba to będziesz mieć ciężko przejść poprzednie części. Oprócz tego dochodzi całkowita nieznajomość wątku współczesnego.