Wczoraj podpisałem umowę na abonament bez telefonu w Orange (darmowe rozmowy, sms, mms i 5gb internetu za 29,90 - zniżka -30 zł dzięki temu, że mam neostradę) i mam pewien problem. Nie mogę nigdzie zadzwonić, sprawdzam stan konta i jest 0 zł 0 gr, minęły już 24h odkąd ta umowa weszła w życie i jestem "uwięziony", bo mogę tylko odbierać. Nie byłem jeszcze w salonie pytać się o co chodzi, ale to jest lekko niepokojące. Wiecie jak to rozwiązać? Trzeba jeszcze czekać czy jak to jest z tym? Moja oferta to Orange POP (tak mi się wyświetla po wprowadzeniu *124*#, a oferta na którą podpisałem umowę to Super Smart Plan Simo (chyba tak się to zwie)
Wiecie jak to rozwiązać?
Jest wiele możliwości. Na przykład przy podpisywaniu umowy mogłeś zapytać ile czasu trzeba czekać na aktywację. Bo zdajesz sobie sprawę, że możesz czekać do początku następnego miesiąca? Chociaż to zależy od operatora. No najprościej było się spytać od razu na miejscu. To raczej nie jest tak, że podpisujesz i już od razu jest.
Druga możliwość to po prostu zadzwonienie do konsultanta i również zapytanie się o to.
spoiler start
Jak ja na to wpadłem?
spoiler stop
http://www.orange.pl/m-contact.phtml
Proszę nawet dam ci linka. A co tam, nawet dam ci numery.
*100
z telefonu komórkowego Orange
510 100 100
z telefonu komórkowego innego operatora lub z tel. stacjonarnego
Kto wie, może nawet jakiś dobry forumowicz zadzwoni za ciebie.
dzięki Bezi, tylko chodzi o to, że gdy próbuję na podane numery zadzwonić to włącza się automat, który mówi: "Połączenie nie może być zrealizowane" i takie krótkie sygnały, które oznaczają sygnał zajętości...
Pytałeś się o aktywację? To jest oferta na abonament? Czy sam musisz sobie doładowywać? Bo jak płacisz rachunki co miesiąc to prawdopodobnie musisz czekać do początku następnego miesiąca żeby oferta była ważna.
Najprościej byłoby się zapytać konsultanta. Jak nie było jeszcze aktywacji to musisz zadzwonić z innego numeru.
tak, to jest abonament (co miesiąc bd płacił prawie 30 zł). Coś pamiętam, że na odchodne powiedział mi, że w tym tygodniu mogą włączyć, mam też donieść zapłacony rachunek za neostradę, ale takowego jeszcze nie mam (neostradę wziąłem tydzień wcześniej).