A6W prawidłowość ćwiczeń-pytanie

Forum Sportowe
Odpowiedz
18.02.2014 16:49
1
odpowiedz
FIREBLAST
112
NUKE!!!
Wideo

A6W prawidłowość ćwiczeń-pytanie

Siemka mam pytanie odnośnie 1 ćwiczenia A6W:

Czy noga wyprostowana ma leżeć na ziemi czy ma być lekko uniesiona?

Bo na tym filmiku----> http://www.youtube.com/watch?v=nRjEKVKACWM instruktor w tym 1 cwiczeniu nie ma uniesionej nogi tylko leży na ziemi.

Natomiast na tym----> http://www.youtube.com/watch?v=BEqfcTf5k-c koleś unosi delikatnie tą wyprostowaną nogę

Tak więc chciałbym zapytać jak jest prawidłowo? tak jak na 1 czy 2 filmiku?

PS: Proszę nie komentować typu :"A6W to g....no, nie będzie efektów etc."

18.02.2014 16:55
Nazgrel
2
odpowiedz
Nazgrel
201
tgn

A6W to nie jest trening na spalanie tkanki tłuszczowej, nie schudniesz od tego. A poza tym to gówno.

18.02.2014 17:00
kubinho12
📄
3
odpowiedz
kubinho12
117
kubiszubidubi

A6w to gówno, nie będzie efektów.

18.02.2014 17:05
Rashank
4
odpowiedz
Rashank
37
One of the younger

Lepiej żeby noga była lekko uniesiona.
Sam robiłem A6W przez około dwa tygodnie, ale przestałem, bo nie mogłem wytrzymać bólu w plecach, dokładnie w okolicy lędźwiowej. Czytałem także, że A6W niszczy kręgosłup. Jeśli chciałbyś jakoś poprawić sylwetkę to napisz na jakimś forum jak np. http://www.sfd.pl/ bądź http://www.kfd.pl/ i poproś o jakieś ćwiczenia lub plan.

18.02.2014 17:11
master53
5
odpowiedz
master53
100
Legend

Musi być lekko uniesiona. Możesz nawet samemu zrobić eksperyment i wykonać to ćwiczenie z nogą na ziemi, a następnie z lekko uniesioną. Różnica jest naprawdę odczuwalna.

18.02.2014 17:25
6
odpowiedz
Wielki Bobek
80
Placek na trawie

A z ciekawości, czemu A6W to gówno?
Pytam 100% poważnie, sam zacząłem ćwiczyć od wczoraj.

18.02.2014 17:27
7
odpowiedz
FIREBLAST
112
NUKE!!!

Dziękuję za pomoc "Rashank" i master53" a "Nazgrel oraz kubinho12" to jacyś chyba niedorobieni...piszesz człowiekowi aby nie komentować "typu A6W to g...." a Ci swoje......

"Wielki Bobek"--- tak podobno ludzie mówią ale równie dobrze to może być specjalny zabieg...ja tam na to nie patrzę.

18.02.2014 17:35
8
odpowiedz
minarel
38
Generał

A z ciekawości, czemu A6W to gówno?

Bo jest zbyt często (mięśnie nie mają czasu na regenerację) i jest zbyt intensywny.

18.02.2014 17:45
Nazgrel
9
odpowiedz
Nazgrel
201
tgn

I nadmiernie obciąża kręgosłup. Czyli to gówno i nie powoduje spalania tkanki tłuszczowej. Płaski brzuch robi się w kuchni a nie na siłowni.

18.02.2014 18:10
10
odpowiedz
Wielki Bobek
80
Placek na trawie

Ale ja nie mam nic do spalenia na brzuchu, chce tylko mięśnie wzmocnić i trochę wyrzezbic. Do tego tez sie to nie nadaje? Patrzylem na zestaw ABS II i jakos nie widać zeby tamte cwiczenia w jakims spektakularnie mniejszym stopniu obciazaly kręgosłup.

18.02.2014 18:26
Manstein
11
odpowiedz
Manstein
64
Huzio

A6W w moim przypadku nie zrobiła prawie nic, co prawda ja akurat nie miałem problemów z bólem pleców, ale to znany problem. Jeśli chcesz ćwiczyć brzuch i jednocześnie nie obciążać kręgosłupa to polecam ćwiczenia na drążku typu unoszenie wyprostowanych nóg tak zeby z ciałem miały kąt bliski 90 stopni i wytrzymanie kilka sekund w tej pozycji. A najlepiej jak ktoś już wcześniej napisał spytać lub sprawdzić odpowiednie działy na specjalistycznych forach.

18.02.2014 18:35
wysiak
12
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

A6W to dobre cwiczenia na wzmocnienie miesni brzucha, i tyle. Niestety zbyt wielu lamusow bierze sie za nie, myslac, ze to aeroby, i pozniej poddaja sie po 2 tygodniach (smiechu warte), narzekaja, ze kregoslup boli (niepoprawnie wykonywane cwiczenia), lub ze nie spala tluszczu (bo nie od tego jest).

18.02.2014 19:48
Viti
😊
13
odpowiedz
Viti
286
Dziadek Pterodaktyl

A6W to g....no, nie będzie efektów.

;D

Kiedyś robiłem A6W z czystej ciekawości. Dojechałem gdzieś do 30 dnia, efekt był jak się później okazało mierny. Zrobiłem po tych 30 dniach ABS2 i co... wymiękłem na początkującym.
Wnioskuję, że A6W jest dobre dla jakiegoś telewizyjnego kapcia który postanowił nie skapcanieć do reszty. Zrzucić trochę mięśnia piwnego ale na pewno nie zrobić wytrzymałości. Poza tym A6W jest nuuudna jak cholera. :)

18.02.2014 20:07
zloteuszy
14
odpowiedz
zloteuszy
51
Generał

Znajdz sobie porzadne cwiczenia a nie jakies niewiadomo co. p90x3 lub samego Mike'a Chang'a polecam, np.

http://goo.gl/TgCN3x
http://goo.gl/u9IaO
http://goo.gl/EVMcq

Ostatnie dwa sam robilem przez 2 miechy i siebie nie poznawalem. A koles ma duzo wiecej spoko filmikow.
Tak na marginesie jesli nie chcesz wydawac kasy na p90x gdzie przy 3cin tygodniu sylwetka sie zmienila a program na 3 miechy :)

18.02.2014 20:32
Kradnolud
👍
15
odpowiedz
Kradnolud
55
Konsul
Wideo

ABS lepszy od A6W, możesz sam sobie ustalać ilość powtórzeń i częstotliwość treningów, a efekty widać stosunkowo szybko + jak masz drążek to też dużo daje

przykładowy filmik z ABSem i śmiesznym macho: http://www.youtube.com/watch?v=dDbw16rxteE

18.02.2014 20:46
16
odpowiedz
Zenzibar
17
Generał

Z tego co mi wiadomo, to Weider nie miał z tym programem nic wspólnego ;).

18.02.2014 21:00
17
odpowiedz
FIREBLAST
112
NUKE!!!

"zloteuszy" ten trening z Mike Chang'iem mnie zaciekawił a powiedz mi jak rozkłada się harmonogram? czy to jakiś określony czas należy ćwiczyć czy wystarczy co jakiś czas tak jak na filmie (tzn. tyle samo powtórzeń)?

Aha no i czy ten trening z Changiem będzie odpowiedni dla początkującego?

18.02.2014 21:07
18
odpowiedz
Zenzibar
17
Generał

Mike Chang to ten geniusz od podciągania się za pomocą ręcznika?

18.02.2014 21:13
19
odpowiedz
FIREBLAST
112
NUKE!!!

podciąganie za pomocą ręcznika? o czym mówisz?

18.02.2014 21:18
20
odpowiedz
Zenzibar
17
Generał
18.02.2014 22:37
zloteuszy
21
odpowiedz
zloteuszy
51
Generał

[17]
Nie masz zadnego harmonogramu bo zapewne jak wiekszosc osob nie zrobisz tych dwuch filmikow jeden po drugim w pierwszym tygodniu.

Jesli dasz rade zrobic oba na raz najpierw cardio na rozgrzewke pozniej six pack abs to rob do momentu az bedziesz z latwoscia je robil. Wtedy zacznij wstawac wczesniej te 20 min i rob z rana i wieczorem i cardio i six pack abs az bedziesz z latwoscia je wykonywal. Czyli juz masz 2 filmiki z rana i 2 wieczor co daje ci 4 razem po mniejwiecej 5min.

Sluchaj co on mowi podczas cwiczen lub jesli nierozumiesz przygladaj sie dokladnie jak ma stopu ulozone, rece, jak sie wygina itp. szczegoly. Wykonujac dobrze te cwiczenia naprawde daja w kosc a przy nich bardzo latwo oszukac samego siebie mozna.

Mam znajomych co nie moga zrobic jednego filmiku.

Mi sie udawlao jakos ale miesnie mdlaly.

A Zenzi widze, ze z 10 lat do tylu z cwiczeniami jesli nie wie co to jest towel sit ups :P

[19]
Mike Chang jak i duzo osobistych trenerow, programow jak p90x, insanity itp. na dzien dzisiejszy sa tak rozwiniete, ze silownia pozostaje dla pakerow jak Burnejka lub lapsow, ktorzy chca przez telefon w tlumie mowic co chwile " ide na silownie " zeby jak najwiecej osob go slyszalo myslac i czujac sie wtedy, ze ludzie juz na niego inaczej patrza. Takie podwyzszenie swojego biegnego .. ehh nie wazne.

Duzo ludzi nie robi cwiczen w domu bo za ich zcasow ( i moich rowniez ) byly na tyle biedne, ze plecy bolaly, badz kosci badz kregoslup wgniatajacy sie w podloge i czlowiek nie byl w stanie zrobic chocby jednej serii brzuszkow.

Dzisiaj sa takie rozwiazania jak chocby towel sit ups czy reverse crunch

18.02.2014 22:57
22
odpowiedz
Zenzibar
17
Generał

Tak jest - rób podciąganie ręcznikiem, a na pewno będziesz wyglądał jak pan Chang :D. Widać niektórzy kupują te brednie.

Duzo ludzi nie robi cwiczen w domu bo za ich zcasow ( i moich rowniez ) byly na tyle biedne, ze plecy bolaly, badz kosci badz kregoslup wgniatajacy sie w podloge i czlowiek nie byl w stanie zrobic chocby jednej serii brzuszkow.
Fakt, w dawnych czasach nikt nie wpadł na tak innowacyjne zastosowanie ręcznika. Podciąganie, pompki i przysiady to syf i śmierć - prosty sposób na zostanie kaleką...

18.02.2014 23:11
zloteuszy
23
odpowiedz
zloteuszy
51
Generał

Zensi -

Podciąganie, pompki i przysiady to syf i śmierć - prosty sposób na zostanie kaleką...
Jesli zle je wykonujesz to jak najbardziej. Wykonujac je nawet w sposob jak my kiedys w podstawowkach na w-f tez sa niebezpieczne. Dobre sa dla dzieci w podstawowce raz czy 2x na tydzien. Lecz osoba dojrzala robiac je codzien moze sobie powazna krzywde zrobic o ile wogole bedzie w stanie to robic.
A malo to osob mialo pozniej problemow...

Jesli myslisz, ze wezmiesz cwiczenia od osobistego trenera czy jakiegos programu i bedziesz tak samo wygladal jak trener to nie wypowiadaj sie wogole na temat zadnych cwiczen.

Fire
Nie sluchaj bredni Zenzi bo nie ma pojecia o czym gada.

Robiac cwiczenia nie bedziesz wygladal jak zaden trener bo nie spedzasz zycia na cwiczeniach i diecie i nie jest to glownym dochodem twoich zarobkow. Zeby tak wygladac musialbys sie tym po prostu zajmowac. Poza tym masz inna budowe ciala, inne odzywianie, inne zycie inne wszystko.

Wykonujac cwiczenia poprawisz swoja sylwetke, samopoczucie, sile i energie. Sam zobaczysz jakiego kopa dostaniesz po cwiczeniach kiedy przed na nic nie miales ochoty i byles znurzony - najsilniejszy energy drink to pikus.

18.02.2014 23:34
24
odpowiedz
Zenzibar
17
Generał

Dobre sa dla dzieci w podstawowce raz czy 2x na tydzien. Lecz osoba dojrzala robiac je codzien moze sobie powazna krzywde zrobic o ile wogole bedzie w stanie to robic.
Paradne :D. Żeś mnie teraz nastraszył, najprawdopodobniej jestem inwalidą ...
Podciąganie ręcznikiem na pewno nie jest niebezpiecznie? Bo chętnie bym zastąpił te średniowieczne wynalazki, które robię obecnie i narażam się na śmierć w męczarniach.
Robiac cwiczenia nie bedziesz wygladal jak zaden trener bo nie spedzasz zycia na cwiczeniach i diecie i nie jest to glownym dochodem twoich zarobkow.
Dlatego właśnie z zasady nie wierzę hochsztaplerom pokroju Changa, bo z wciskania ludziom swoich wynalazków robią 'główny dochód swoich zarobków'.

18.02.2014 23:40
zloteuszy
25
odpowiedz
zloteuszy
51
Generał

Wybacz ale ... ale ty jestes glupi. Badz po prostu bardzo niedojzaly.

Na ostatnie co odpowim to wciskania ludziom swoich wynalazków

Gdyby te jego wynalazki nie dzialaly to koles by nie istnial. A ja bym nikomu tego nie proponowal.

18.02.2014 23:42
26
odpowiedz
mnkh
19
Konsul

A6W to najbardziej przereklamowany zestaw cwiczen. Brzuszkami nie spalisz tłuszczu, a6w nie zbudujesz mięsni, a6w nie przetrwasz bo sie zanudzisz, albo doswiadczysz kontuzji plecow

18.02.2014 23:44
27
odpowiedz
Zenzibar
17
Generał

Gdyby te jego wynalazki nie dzialaly to koles by nie istnial.
Gdyby ludzie nie wierzyli, że minimalnym nakładem pracy staną się Schwarzeneggerami, to koleś by nie istniał.
A ja bym nikomu tego nie proponowal.
Ach, taki autorytet!

Zanim zaczniesz wyzywać ludzi od idiotów, lepiej przeanalizuj sposób formułowania własnych wypowiedzi. Możesz dojść do przykrych wniosków...

18.02.2014 23:46
wysiak
28
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Tylko jaki niby zwiazek ma osobisty trener z kolesiem z youtuba, sprzedajacym "szortcuty do szesciopaka"?

mnkh --> No pacz, a ja przetrwalem, nie znudzilem sie, i nie nabawilem sie kontuzji. Magia?

18.02.2014 23:53
29
odpowiedz
zanonimizowany484441
38
Generał

zloteuszy- kupiles juz ta piankowa mate do cwiczen za 500 dolcow?Jak efekty, jest o wiele wiekszy przyrost, niz na macie z tesco za 10 zl, bo nie wiem czy ją kupowac.

18.02.2014 23:54
30
odpowiedz
Zenzibar
17
Generał

No pacz, a ja przetrwalem, nie znudzilem sie, i nie nabawilem sie kontuzji. Magia?

Nie złamałeś się na pół? Cud!

19.02.2014 00:00
wysiak
😒
31
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Zenzibar --> Nie, ale to pewnie przez to, jestem juz zlamany na pol i w ogole jestem kaleka, jako, ze w mlodosci robilem normalne pompki, brzuszki, i podciagalem sie na drazku, a nie na reczniku - wiec pewnie moje kalekie cialo jest juz jakos przyzwyczajone do takich barbarzynskich praktyk, rodem nie-z-'murici-i-z-jutuba.

Ale wiadomo, ze wszystko, co z 'murici i jutuba, to jest najlepsze, i nie kazdy moze miec osobistego trenera w postaci filmikow samego Changa, dzieki ktoremu mozna szybko wychodowac super-szesciopak (choc z jego wlasnego szesciopaka ludziska na forach bodybuilderskich sie smieja).

19.02.2014 00:09
32
odpowiedz
Zenzibar
17
Generał

Biorąc pod uwagę, że jego program kosztuje 97 dularów + 69 dularów miesięcznie za dostęp do strony, to chyba faktycznie nie każdy :D.

P90X kosztuje za to jedyne $109,85, więc prawdziwa okazja.

choc z jego wlasnego szesciopaka ludziska na forach bodybuilderskich sie smieja
Zobaczymy, kto się będzie śmiał, gdy za parę lat poskręcani przez artretyzm prześmiewcy będą robić pod siebie i poruszać się na wózkach inwalidzkich...

19.02.2014 00:09
zloteuszy
😁
33
odpowiedz
zloteuszy
51
Generał

Elyta forum, Yntelygenty sie zebraly.

19.02.2014 10:36
34
odpowiedz
FIREBLAST
112
NUKE!!!

"Zloteuszy" napisałeś-->"Jesli dasz rade zrobic oba na raz najpierw cardio na rozgrzewke pozniej six pack abs to rob do momentu az bedziesz z latwoscia je robil." a możesz powiedzieć konkretnie które filmiki masz na myśli? bo zarówno six packów abs oraz cardio on tam ma sporo....aha i czy to będzie odpowiednie dla POCZĄTKUJĄCEGO?

19.02.2014 12:44
zloteuszy
35
odpowiedz
zloteuszy
51
Generał

Tu nie ma poczatkujacego. Poczatkujacy jest tylko ten kto jest slabszy i nie zrobi wszystkiego.

Cardio http://goo.gl/EVMcq
Abs http://goo.gl/u9IaO

19.02.2014 13:50
36
odpowiedz
FIREBLAST
112
NUKE!!!
Wideo

spoko tylko powiedz mi czy to Cardio to mi potrzebne? bo z tego co widzę (Belly fat destroyer- czyli niszczyciel "brzuszka") to raczej na spalanie tłuszczu a ja ważę UWAGA-------60kg :D i właśnie nie wiem czy potrzebne mi to cardio? bo jak widać tłuszczu za wiele to nie mam :D

PS: a co sądzisz o tym http://www.youtube.com/watch?v=s20q5H4ztGY zamiast tego Mike'a Chenga?

19.02.2014 13:54
zloteuszy
37
odpowiedz
zloteuszy
51
Generał

Zenzi. Te 109 płacisz za pierwszy miesiąc. Jeśli nie odeslesz im w mirsiac to kasują 79. Jeśli w 3ci nie odeslesz to następne 79. Cały program kosztuje 274 Deluxe kit.

Aha. Jeśli zobaczysz coś pierwszy raz w zuciu to nie znaczy że jesteś ekspertem

19.02.2014 15:26
38
odpowiedz
Zenzibar
17
Generał

Naprawdę nie rozumiem twych wypowiedzi...

19.02.2014 15:42
39
odpowiedz
FIREBLAST
112
NUKE!!!

"Naprawdę nie rozumiem twych wypowiedzi..." czyje wypowiedzi masz na myśli?

20.02.2014 00:38
zloteuszy
40
odpowiedz
zloteuszy
51
Generał

[36]
Sluchaj. Jesli nie cwiczyles do tej pory nic to kazde jedne cwiczenia dadza ci jakis efekt. Kwestia dobrania do sibie odpowiednich cwiczen. Te z linka to juz moge powiedziec, ze kart, szyja beda strasznie napiete i nie bedziesz w stanie dobrze wykonywac cwiczen badz nie znajdziesz w tym przyjemnosci. No chyba, ze jara cie taki bol i masz podniete :P badz jakis sposobem nie masz tych bolow.
Sprobuj i sam zobacz lecz jak bym mial wybierac to bez zastanawiania sie Changa bym wybral. Z reszta dlka tego go wybralem jakis czas temu. Przez cale zycie robilem rozne rzeczy lecz po pewnym urazie na zawsze dalem sobie spokoj z brzuszkami. Przypadkowo znalazlem Changa i te cwiczenia wydawaly mi sie tak glupie, ze sprobwalem. Uwierzyc nie moglem, ze moge robic brzuszki, wycwiczyc sobie brzuch na dodatek poswiecajac kilka minut dziennie na cwiczenia. Zaczelem szperac w temacie, rozmawiac ze znajomymi i smigam p90x3 teraz :)

Filmiki Changa i w/w programy sa dobre bo skupiaja sie na miesniach i intensywnosci. Miesnie nie wytrzymaja dlugo w takim ruchu z takim obciazeniem. Dla tego tak krotko to trwa. To nie silownia, gdzie sstoisz i czekasz az maszyna czy ciezark isie zwolnia bo ktos wlasnie cwiczy, po serii chodzisz z telefonem badz chodzisz sobie, gadasz z kumplami itd. Tutaj siadzasz i naparzasz.

Cardio sa potrzebne dla kazdego. To czy bedziesz chudl czy tyl zalezy od twojej diety. Kazde cwiczenia maja wplyw tylko na miesnie, dotlenienie, serce, itd. A to czy twoj gol jest schudniecie, przytycie, trzymanie wagi a przyrost miesni, itd. zalezy od twojej diety.

Jelsi chcesz przytyc to mozesz ustalajac odpowiednia diete a zarazem robiac cardio. Oczywiscie wiek ma swoje prawa i nie oczekuj, ze w wieku do 20 lat bedziesz tyl. Srednia wieku to 21 jak przestaje sie rosnac a zaczyna tyc. Lecz prawdziwa roznice mozna czyc pod 30stka.

Cardio jest dobre takze na dotlenienie organizmu, jest silniejszy uklad krazenia, zwieksza twoje BDM - mineralna gestosc kosci i takie tam. Najwazniejsze, ze czujesz sie duzo lepiej, silniejszy, wytzymalszy i wygladasz mlodziej na starosc czy nawet w srednim wieku.
Lecz ten filmik nie jest typowym cardio - ja go tam sobie nazwalem bo jest ta czesc biegania i w porownaniu z abs jest dobra rozgrzwka.
Z tymi cwiczeniami wyrzezbisz sobie glownie brzuch ale i cale cialo. Moja sie zdziwila a z tym i ja jak plecy mi sie wyrzezbily na ten przyklad.
Jesli chcesz jakies inne cwiczenia na inna partie ciala to Mike ma pelno filmikow. Nie musisz kupowac programu Mike'a.

20.02.2014 13:08
41
odpowiedz
FIREBLAST
112
NUKE!!!

"Zloteuszy" dzięki za pomoc najpierw spróbuję ten ABS z linka a jak nie będę dawał rady albo będzie mnie bolał kark to spróbuję stopniowo Mike Changa.

Forum Forum Sportowe
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl