Info dla niewtajemniczonych ;p Dziś w tym radiu do wygrania taka suma pieniędzy. Do gry wchodzisz wysyłając SMS-a ze swoim imieniem na nr 7252 (koszt 2,46 zł z VAT). Potem jeśli do Ciebie zadzwonią, musisz odebrać telefon hasłem danego dnia - trzeba słuchać radia, powiedzą hasło.
http://www.rmf.fm/f/wielka-kumulacja.html
i będą wysyłać później po 8 smsów dziennie, żeby wziąć udział w kolejnym konkursie, a i tak odruchowo człowiek odbierze ze zwyczajowym "halo" lub jego odpowiednikiem.
Na szczęście po roku smsy przestają przychodzić :)
Dokładnie tak jak wyżej, żadnych sms'ów nigdzie nie wysyłać, bo potem tylko spam przychodzi. Jak komuś się nudzi to proponuje zagrać w totka, jest 50 baniek w puli dzisiaj.
Wbrew pozorom to jest trudny konkurs. Ostatnio słyszałem jak kobitka straciła 210 tys bo nie odebrała telefonu tym "RMFM najlepsza...." , tylko zwykłym "halooo".
Mnie zastanawia dlaczego ludzie odbierają i mówią "halo" zamiast powiedzieć hasło. Skoro się wysłało smsa to raczej się wie, że mogą dzwonić, jak często muszą mieć tacy ludzie telefony od nieznanych/zastrzeżonych numerów, że nie chce się im za każdym razem odbierać mówiąc hasło?
U nas w firmie numer jest zastrzezony. Raz mi sie zdarzylo, ze jak dzwonilem do kogos to powiedzial haslo RMFu. Musialem jednak zasmucic rozmowczynie mowiac, ze niestety nie wygrala :(
Wysłałem. Hehe ale możliwe że dzisiaj kurier przyjedzie. A jak tak to będzie dzwonił ;d ;d Cóż ;d
czesto mi się zdaża, że mam nadprogramowe środki na koncie. Wysłałbym im sms ale ten spam skutecznie mnie odstrasza
- "Hal... kurwa. znaczy RFM RMFM najlepsza muzyka. "
- "To ja, babcia."
- "acha, a pożyczysz 100zł?"
W puli już 250.000 zł ;p
Hasło: RMF FM najlepsza muzyka na jesień pełną słońca.
Taa, kiedyś zdarzało mi się nawet słuchać tego radia jak nie było innej opcji. Ale upierdliwość tego konkursu połączona z puszczaniem non stop tej samej muzyki spowodowała, że kilka godzin na dobę tego radyjka to było niezłe odmóżdżenie.
Do teraz mam alergię na wszelkie tego typu konkursy w jakimkolwiek radiu.