Witam
Mam 17 lat i 171 cm wzrostu.Co wy sądzicie czy to dużo czy mało.
xD
Zależy czy jesteś ładny na ten wzrost.
170 cm, 25 lat zaraz i jest git. Młodyś, więc pewnie jeszcze sporo urośniesz. A nawet jak nie urośniesz to po pewnym czasie zwątpienia docenisz swój wzrost (bo tak naprawdę to same zalety oprócz tego, że dupy nie szaleją za kurduplami i wielu niskim facetom to masakruje psychikę).
A jak wyglądasz w klasie, wśród swoich rówieśników uchodzisz za konusa, czy mieścisz się po prostu w średniej? Zamiast nas pytać o to, czy jest to dużo czy mało, powinieneś sam wyciągnąć odpowiednie wnioski.
W sam raz.
Znam wielu facetów, którzy są od Ciebie starsi, a mają 170cm i mniej.
Nie wiem do ilu lat teraz rośnie młodzież, ale gdy byłem młodu to do około 17-18 lat. Więc dużo raczej już nie urośniesz, chyba, że jesteś jeszcze stosunkowo mało rozwinięty jak na swój wiek. Z tego co pamiętam, to w wieku 17 lat miałem 176 a skończyłem na 180.
Myślę, że jeszcze trochę urośniesz, ja jak szedłem do liceum to miałem nieco ponad 1,6m, dowód wyrabiałem przy 1,77, a teraz mam mniej więcej 1,8
Mam niższych i wyższych od siebie kolegów, ale średnia jest gdzieś w przedziale 1,75 do 1,85
Jeśli chodzi o wzrost moich rówieśników z klasy to można powiedzieć że nie jestem tak sporo niższy od nich. Większość moich kolegów jest tak o 2,3 cm większa o demnie. Jeden jest niższy.Jeden w moim wzroście. No jest też paru wyższych.
Sorry
Zapomniałem dodać że dopiero za miesiąc skończę 17 lat he.
Liceum zaczynałem mając 172cm. Kończyłem mając 177. Już więcej nie urosłem (no, może z 1cm).
Tragedii nie ma.
Stosunkowo mało, ale znam w tym wieku niższych od ciebie ;)
Miczkus -> wiekszosc Arabow jest niska, bo to PODrasa
ja mialem 175 w wieku 14 lat :>
[19] wiedziałem, że ktoś to powie :D
Słaby trolling anyway.
~180/82 - 16 lat. Więc trochę lipa patrząc na mnie. Ale tacy ludzie wg mnie jeszcze są w stanie ostro skoczyć w górę.
[11] Czlowiek rosnie bodaj do 19-20 roku zycia...
171 to mało...Bardzo mało, na pewno nie w sam raz. 175 cm to niski chlop a ty masz lekko ponad 170...Ja mam 180 i u mnie w grupie na studiach kazdy chlopak jest mniej wiecej mojego wzrostu, w twoim wieku to tez z 178 juz mialem albo lepiej...No coz, nie kazdy musi byc wysoki
btw. myslalem, ze to kolejny watek w stylu "czesc mam 17 lat, 190 i waze 80kg to duzo czy malo? Jakie brac suple? Jestem klasowym żigolem xD
Musisz wiedziec, ze na tym forum 13-14 latki maja po 185 i waza po 90kg, przynajmniej tak pisza jak ktos zalozy watek o wzroscie i wadze...Smiesznie sie to czyta szczegolnie jak mialem praktyki w gimnazjum a tam chlopaczki po 40kg i o glowe nizszi ode mnie xD
rano po cwiczeniach rozciagajacych - 179,5cm
wieczorem po dniu pracy i na siłowni - 177,5cm
średnio 178,5cm @ 27 lat
mając 14-15 lat doszedłem do 187cm i więcej nie rosłem, najpierw się przejmowałem wyższymi ale potem uznałem że to dobra wysokość :)
co innego waga.. wzrasta potem okropnie ;)
Mało. Aczkolwiek do 21 jeszcze pewnie urośniesz. W dodatku niektórym osobom nie pasuje być wysokimi. Np nie wyobrażam sobie tego aktora mającego powyżej 180 cm wzrostu http://www.filmweb.pl/person/Robert+Carlyle-4932
[29]
175 to niski? Raczej średnio niższy, skoro średni wzrost to ok 178 cm
Wiec jestes karłem
ja mam 15 lat i 182 cm wzrostu to jak na 17 latka trochu mało :)
Jak miałem 16 lat to miałem też około 170cm. W wieku 18 lat mam prawie 185 cm i już raczej nie urosnę. Także szansa jest, ale to zależy od genów, ja dość długo byłem niski.
Jak można powiedzieć, że jak sie ma 170, 168 czy obojętnie co w danym wieku, że to mało. Przecież wzrost to sprawa genów, można mieć 40 lat i 175 tak jak można mieć 15 i 190 cm. Ogólnie chwalenie i popisywanie sie wzrostem jest śmieszne i dziecinne :p
Mam 22 lata i 178 cm. Rozumiem, ze powinienem urosnąć bo kolega [40] ma 182?
Mam 27 lat i 177cm i nie chciałbym być ani wyższy ani niższy
hahaha gestochowa na dodatek jest pigmejem, co za kombo od zycia
prawdziwy chlop zaczyna sie od 190, kazdy nizszy to pigmej
Zależy jak dużo jesz kurczaków faszerowanych antybiotykami, i polepszaczami wzrostu. Ja chyba jem, ich więcej bo mam 18 lat, a mam 190.
Ja w Twoim wieku miałem 197, więc się ciesz, że masz tak mało. Lepiej mało niż więcej.
Jak się wszyscy rzucili z wypisywaniem swoich wymiarów :p
Ja mam obecnie 189cm, jak dla mnie jest to w sam raz, ale fajnie by było urosnąć jeszcze ten jeden centymetr, by przebić tą magiczną barierę.
Wzrost jest w porządku i jest tego parę zalet. Np. mieścisz się w aucie albo nie obijasz się o rury w autobusie :-) (doświadczenia własne, mam 192cm wzrostu i obijanie o rury nie jest przyjemne)
123 lata, 154 metrów wzrostu, szczęśliwy, ciągle rosnę i niedługo przerosnę mamę tatę i sosnę.
173 cm i 14 lat. :)
Zgrywus
Problemy pierwszego świata :P
Damian1539--> Nawet nie wiesz co mowisz. Kazdy kurdupel chcialby byc wysoki. Wiem to z autopsji i z relacji innych krasnali. Lepiej byc dwumetrowym bykiem niz jakims wypierdkiem 170 cm (sam mam 174 i musze ratowac sie obcasami i czasem wkladkami podwyzszajacymi - kiedy chce wygladac na nieco powyzej 180)
[59] to akurat nieprawda, bo najwyzsi ludzie na swiecie (serbowie) do bogatych nie naleza co do zasady
Spoko, urośniesz. Jak masz tatę biznesmena to ho ho !
http://www.gospodarkaslaska.pl/?ac=artykulKat&id=28827
fajny Książę-->O osobach takich jak ty mówi się że osobowość uważają za dodatek do wyglądu. Nie wiem czy twój post to żart, ale jeśli nie to jesteś strasznie powierzchowny.
boateng18-->Mieścisz się w normie, pewnie jeszcze trochę urośniesz, zależy od rodziny więc zobacz po rodzicach i krewnych na ile są wyrośnięci, da ci to pewien ogląd. Z wiekiem coraz mniej patrzy się na wzrost, więc jest to ostatnia rzecz którą powinieneś się przejmować.
Bart2233--> Pisalem calkiem serio. Twoj osad jest nieuprawniony, nie znasz mnie i nie wiesz co mna kieruje
Ja mam 175 cm, najlepszy możliwy wzrost. Nie chciałbym być wysoki ;)
Lat mam 19 więc już nie urosnę
[58] teraz mam 211cm i uwierz mi, nie chciałbyś być na moim miejscu..wszędzie musisz głowę schylac..
Moze tyle to faktycznie lekka przesada, ale 190 spokojnie by wystarczylo. Btw, o ile pamietam nie tak dawno miales jakies 204...
70 kg przy 188? Niezły z ciebie musi być szkielet, ja mam 10 cm mniej i wazę 73 kg a i tak jestem szczupły.
Niezbyt duzo, ale tragedii nie ma, a spokojnie mozesz jeszcze urosnac. Nie ma na to zadnej reguly, mam paru znajomych, ktorzy ostro poszli w gore juz po 18stce, a sam skonczylem rosnac w wieku 13-15 lat.
Ja w wieku 12 lat miałem 180cm wzrostu. Na szczęście zatrzymałem się na 190cm gdy miałem 18 lat ;-) Także jest szansa, że jeszcze urośniesz ;-)
Ja w wieku 12 lat mialem 180cm wzrostu
Tylko 180cm? Chyba słabo Cię podlewali, mając 12 lat to powinieneś mieć z 10 metrów co najmniej.
bizon1807
> Ja w wieku 12 lat mialem 180cm wzrostu
> Tylko 180cm? Chyba słabo Cię podlewali, mając 12 lat to powinieneś mieć z 10 metrów co najmniej.
W tamtym czasie byłem pewien, że spokojnie dobije z czasem do 2m, jak pare osób w mojej rodzinie, lecz tak się nie stało :-)
Ale załapałeś że chodziło o to że modrzew który ma 12 lat będzie mieć z 10 metrów?
180 cm - najlepszy wzrost, Brad Pitt taki ma!
bizon1807
> Ale załapałeś że chodziło o to że modrzew który ma 12 lat będzie mieć z 10 metrów?
Hehehehe. Przyznaje, że moje myśli pobiegły innym torem ;-) Dzięki za nakierowanie, widać za bardzo dziś jestem zmęczony, tymbardziej punkt dla Ciebie :-)
Różnie jest z tym wzrostem, ja akurat mam 16 lat i mam 176 cm. Pewnie wyciągnę ze 180 :P
W ogóle gdzieś słyszałem, że ludzie co pokolenie rosną coraz bardziej przez chemię w żywności. Niby to się sprawdza w wielu przypadkach ale w internecie jest napisanych dużo bzdur, więc do internetowych informacji podchodzę z dystansem.