Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: #1 Kinoman - GŁÓWNY WĄTEK O FILMACH

11.02.2015 21:43
📄
1
zanonimizowany970791
47
Generał

#1 Kinoman - GŁÓWNY WĄTEK O FILMACH

Kinoman - jest to główny wątek poświęcony dyskusji na temat produkcji filmowych.

Tutaj możesz opisać swoje wrażenia, co do obejrzanych przez Ciebie filmów.
Dziel się recenzjami z innymi forumowiczami.
Pochwal się na jaki film w danym miesiącu/roku czekasz.
Wszystko co z filmami związane niech tutaj zawiśnie!

Luźne i spokojnie rozmowy są jak najbardziej na miejscu, gdyż wulgaryzmów w tym wątku nie wolno Ci używać.

Zapraszam :)

11.02.2015 22:56
emil kuroń
2
odpowiedz
emil kuroń
68

Fajny pomysł, pytanie tylko czy wątek się będzie trzymał ;)

11.02.2015 23:05
Little Joe
3
odpowiedz
Little Joe
198
Silent Man

Były bodajże już tego typu wątki/karczmy, ale chyba głównie tematyczne (horror, sci-fi, etc.).
Niezły pomysł żeby "trzymać" to wszystko w jednym miejscu, jeste na tak. :)

11.02.2015 23:52
emil kuroń
4
odpowiedz
emil kuroń
68

Z najnowszych filmów mogę polecić szczerze Boyhood. Owszem - opinie widzów są różne (można choćby zobaczyć komentarze na Filmwebie pod filmem), ale do mnie ta historia - mimo że nie jakaś odkrywcza i wybitnie oryginalna - trafiła.

Z obecnych kinowych filmów, które są wciąż grane - byłem na Teorii wszystkiego, którą mogę z czystym sumieniem polecić. Wzruszająca opowieść o Hawkingu, fajnie przedstawiona.

Oprócz tego Birdman - bardzo ciekawie nakręcony i fantastycznie zagrany film z momentami wzruszenia i śmiechu. Jeśli jest ktoś kto jeszcze nie widział to warto. W kinach jeszcze przecież grają, a myślę że ten film warto zobaczyć na dużym ekranie.

12.02.2015 01:12
5
odpowiedz
zanonimizowany970791
47
Generał
7.5

Ostatnio oglądałem Obecność i muszę przyznać, że film nie jest wcale taki zły. Jedyne co mi się nie podobało, to zakończenie... Ogólnie film daje rade, a jak ktoś lubi horrory, to polecam obejrzeć. ;)

12.02.2015 01:15
nagytow
6
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter
12.02.2015 01:17
7
odpowiedz
zanonimizowany1015918
9
Generał

Oprócz tego Birdman - bardzo ciekawie nakręcony i fantastycznie zagrany film z momentami wzruszenia i śmiechu. Jeśli jest ktoś kto jeszcze nie widział to warto. W kinach jeszcze przecież grają, a myślę że ten film warto zobaczyć na dużym ekranie.
Oglądałem wczoraj Birdmana i się zastanawiam czy on wyskoczył na końcu przez to okno czy nie?

12.02.2015 17:50
emil kuroń
8
odpowiedz
emil kuroń
68

Zależy od interpretacji.

spoiler start

Można interpretować metaforycznie, że skoczył by poczuć wolność i wznieść się na wyżyny, aby znów odzyskać sławę. Można też pójść w stronę bardziej przyziemną i interpretować to tak, że bohater zabijając się uzyska pośmiertne docenienie go i zapamiętanie jako osobę sławną. Sporo było przecież znanych osób, które za życia dla wielu ludzi były najwyżej "okej", a często obojętne, a po ich śmierci zaczęliśmy szanować czy nawet doceniać ich twórczość.

spoiler stop

Tak bym to widział. Ale oczywiście niekoniecznie tylko taka interpretacja wchodzi w grę ;) To już zależy od widza.

12.02.2015 18:46
karelpeter
9
odpowiedz
karelpeter
44
SirDzastelot

Myślałem, że umrę na Birdmanie z nudy :|

12.02.2015 18:53
10
odpowiedz
zanonimizowany561661
45
Senator
Image
8.0

Z ostatniej wizyty w kinie to podobała mi się Jupiter: Intronizacja.
Film rozrywkowy, fajne efekty, ciekawa scenografia i stroje. Bez większych przemyśleń ale za to dobra zabawa.

12.02.2015 18:55
Bezi2598
👎
11
odpowiedz
Bezi2598
152
Legend

Wlazłem pierwszy raz i już spoiler w 7 poście.

Forum: #1 Kinoman - GŁÓWNY WĄTEK O FILMACH