Dzisiaj sobie kupiłem te o to pierogi mrożone z mięsem z supermarketu chyba za jakies 10 zł, pierwszy raz na oczy widziałem tę firme ale są po prostu rewelacyjne, za te cene to 10/10, i są o niebo lepsze niż te wszystkie inne pierogi które można dostać w biedrze czy w Lidlu, tu jakość mięsa jest znacznie lepsza i nie chce się po nich żygać, nie czuć w ogóle tłuszczu tak jak w innych tego typu daniach, je się je po prostu przyjemnie i nigdy nie ma się dość. Przypominają mi one nawet pierogi z mięsem które sam czasami robie w kuchni. Polecam
Te marketowe pierogi, uszka i inne mrożone twory mają takie składniki po których możemy dostać raka. Lepiej zrobić pierogi w domu. To żadna filozofia ani fizyka kwantowa.
Okazało się, że potrawa zawiera w sobie szkodliwe substancje E202, która na etykiecie widnieje jako sorbinian potasu.
A kiełbasa itd? Przecież lepiej świnie samemu wyhodować...
Ja od dłuższego czasu kupuje kiełbasy itd prosto od znajomego rzeźnika bez żadnych wspomagaczy, a najlepsze to, że płace mniej niż w sklepie.
Ehe, kupuje na wyprzedażach przeterminowane produkty za grosze i robi operację ludwik kreując się na wielkiego rzeźnika.
Ale e202 to JEST sorbian potasu, i na internecie pisze że nie jest szkodliwy. A to że jest szkodliwy to powiedział jakiś tik toker
A ile afer było, że polskie mięso jest często pozarazane samonella. I tak jak wyżej ktoś wspomniał, wielu rolników kupuje mięso w sklepie i z tego robi Kielbe. Przyprawi po swojemu, uwedzi co nie oznacza, że taka kiełbasa jest dobrej jakości .
Do tyxh wszystkich mrozonek to wkladaja te 100 letnie zmielone Szwedzkie mieso o ktorym byla afera pare lat temu.
Kupne pierogi nie mają nawet startu do tych własnej roboty z jagodami lub serem lub mięsem. Nie ta liga :)
Lepiej brać z najblizszej pierogarni. We Lwowskiej od ukrainek kupuje świeże i gorące