Najpierw smaruje kanapke masłem a dopiero potem nutellą.
Wiele ludzi mną gardzi przez ten fakt, jak Wy drodzy forumowicze się na to zaopatrujecie?
Nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłem nutellę, ale zawsze najpierw idzie cienka warstwa masełka
Jakie masło? do nutelli? tylko smalczyk od babuni! Tak nutella smakuje najlepiej.
Dla mnie to za ciężkie jakieś :P Tak samo kiedyś próbowałem jeść chleb posmarowany masłem i parówki, ale mnie cofało :D
Szczerze, to nawet nie znam dorosłego człowieka, który jeszcze jadłby nutellę. Myślałem, że jak wyrastają włosy łonowe, to nutella automatycznie przestaje smakować.
Myślałem, że jak wyrastają włosy łonowe, to nutella automatycznie przestaje smakować
Ale aj pytam o połączenie masła i nutelli - a nie łoniaków i nutelli. Może spróbuj bez nich, to zacznie Ci znów smakować. Panie dorosły.
tylko sama - bez chleba, lepsza niż czekolada, z lodówki to prawie jak snickers ;)
Zdecydowanie cienka warstwa masla/margaryny pod Nutella, a na to pozniej plasterki banana.
Kiedyś był krem Snickers do kanapek. Szkoda, że już nie ma.
Akurat mam słoik Nutelli, pierwszy od lat, ale jem ją tak --->
Wafle tortowe przesmarowane czekoladą. Lepsze niż jakiekolwiek inne wafelki czekoladowe.
Ale z tym masłem to mnie zaskoczyliście, nigdy tak nie robiłem. Jak już to mi smakowało przygryzienie jakiejś szynki do chleba z Nutellą.
Miałem kiedyś koleżankę co wkładała palec do słoika i robiła mi kreskę na policzku, aby po chwili ją dokładnie z lizać.
PS też robię to z masłem .
Miałem kiedyś koleżankę co wkładała palec do słoika i robiła mi kreskę na policzku, aby po chwili ją dokładnie z lizać.
Nie wiem czemu, ale nagle poczułem jakąś taką zazdrość.
Za dzieciaka, były jakieś czekoladowe smarowidła.
Dawno temu. Czasem ogarnąłem łyżkę albo dwie prosto do japy ale do tej pory(mimo, że moje dzieciaki lubią) nie rozumiem jak można chleb smarować czekoladą. Dla mnie zawsze było i będzie to porypane.
Najlepszy pod nutelle jest majonez oczywiście kielecki
Przecież Nutella to margaryna z dodatkiem kakako. Przeczytajcie skład...
Jak w ogóle można jeść nutelle?
Nigdy nie rozumiałem fenomenu tego czegoś. Toż to w praktyce jest tłuszcz palmowy z cukrem i nic więcej.
Wiem, że są gusta i guściki i rozumiem prawie wszystko, ale nie pojmuję dlaczego to coś jest aż tak popularne.
Miłośnicy, możecie mi opisać co w tym produkcie doceniacie?
Toż to w praktyce jest tłuszcz palmowy z cukrem i nic więcej.
orzechy laskowe (13%) kakao(7,4%) mleko(6,6%)
Uff, to tylko ok. 70%.tłuszczu palmowego (bo jeszcze jest cukier)
To nawet więcej niż w margarynie :D
No te 13% orzechów, gdzie maslo orzechowe z biedronki ma 96%, choć fakt tańszych ziemnych.
https://www.fitrecenzje.pl/vitanella-maslo-orzechowe-kremowe-biedronka-recenzja/
Nutella to jednak ~50% cukier i około ~25% palma a smak orzechów jest ledwo wyczuwalny.
Orzechy?
W Nutelli?
ale z wedlinami jest podobnie, ponad 50% to woda. Cukier ma przynajmniej jakies wartosci odżywcze ;D Nutelle produkuje Ferrero dlatego ma fajny smak.
nie pojmuję dlaczego to coś jest aż tak popularne.
Jest słodkie. To chyba wystarczy, aby było popularne. :P
ale z wedlinami jest podobnie, ponad 50% to woda.
Zależy jakie kupujesz, nie ma problemu dostać porządnych, ot po prostu taka kiełbasa będzie kosztowała 40zl kilo minimum a szynka koło 80zł a nie po 10zł i 20zł za kilo.
Cukier ma przynajmniej jakies wartosci odżywcze
Cukier jest przyczyną lwiej części chorób cywilizacyjnych i główną przyczyna otyłości. Mam kilkukrotny nadmiar cukry w diecie jako społeczeństwo. To on a nie tłuste jedzenie wbrew obiegowej opinii jest głównym problemem.
Lubię kremy czekoladowe ale lepsze te z Lidla niż Nutella.
Nie, nie używam do tego masła.
A i tak najlepsze masło orzechowe, tylko pić się po nim chce jak cholera.
Dokładnie !
edit. ech miało być odpowiedź do elathir...
NUTELLA TYLKO Z SALAMI!
Fuj, z masłem, próbowałem ale to mdłe jest strasznie.
Jak te kremy to tylko na goły chleb.