Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jaką patelnię?

05.08.2020 12:26
1
Wiarołomca
85
Senator

Jaką patelnię?

Mam prośbę o polecenie 2 patelni. Jedna to patelnia do grillowania , najlepiej co najmniej 28 cm . I druga zwykłą też minimum 28 cm i co ważniejsze, aby była wysoka. Czy ktoś coś może mi śmiało polecić? Nie chce wywalić kasy w błoto, a wiem że trzeba trochę dać za dobrą patelnię. Obecnie mam 28 cm z Ikei i jest super tylko że jest jednak zbyt niska

05.08.2020 12:39
Drackula
2
odpowiedz
Drackula
237
Bloody Rider

z takich lekkich do codziennego uzytku najbardziej zadowolony jestem z tefali.

05.08.2020 13:38
3
odpowiedz
Wiarołomca
85
Senator

Nie musi być lekka a tefala nie chce, płaci się jak za zboże a szybko padają

05.08.2020 14:38
4
odpowiedz
3 odpowiedzi
Ryokosha
82
Legend

Polecam żeliwny wok do smażenia, podduszania i gotowania.

05.08.2020 15:43
PanSmok
4.1
PanSmok
253
Legend

Mam żeliwny wok i dwa garnki... i regularnie z nich NIE korzystam. Owszem - fanie sie w nich pracuje ale sa cholernie ciezkie i upierdliwe w przestawianiu. Jak potrzebuje zrobic cos szybko to chwytam za zwykla patelnie. Aktualnie uzywam czegos sygnowanego marka Scoville - kupilem to w TK Maxie. Wewnatrz ma faktore "marmurkowa" - nie wiem jak to inaczej opisac. Nie wiem czy ten typ pokrycia ma swoja nazwe - ale dobrze mi sie na tym smazy i potrawy nie przywieraja. Mam dwie patelnie ( wlasciwie druga to taki troche rondel bo jest wyzsza ) od roku z kawalkiem i na razie jest bez problemu. Mialem Tefala - po mniej wiecej roku teflon zaczal schodzic ( a nie uzywalem metalu ).

05.08.2020 20:05
4.2
Ryokosha
82
Legend

No cóż jak się nie przekonasz do woka to trudno używać. Ja też przez dwa lata tak myślałem jak Ty A potem zacząłem używać. Teraz nie wyobrażam sobie robienia chińszczyzna, risotto czy podduszania mięsa bez woka.

06.08.2020 00:42
PanSmok
4.3
PanSmok
253
Legend

Może kiedyś dorosnę.

05.08.2020 15:34
KamilB.
5
odpowiedz
KamilB.
61
Generał

Polecam markę Tiross.

post wyedytowany przez KamilB. 2020-08-05 15:36:11
05.08.2020 19:21
cichy10
6
odpowiedz
1 odpowiedź
cichy10
105
Pretorianin

Od siebie mogę polecić granitowe patelnie Klausberg. Świetnie się na tym smaży, nic nie przywiera, łatwo jest umyć, a nie jest ciężka jak żeliwna. Sam mam dosyć niską, ale są wersje 28cm i 7cm wysokości.

05.08.2020 19:25
PanSmok
6.1
PanSmok
253
Legend

Moze to co mam to jest wlasnie granit. Nie wiem.

05.08.2020 21:41
7
odpowiedz
Debipsiak
3
Centurion

Najlepsza cygańska, pokryta rakotwórczym eternitem i zardzewiała trochę. jak gotujesz to daje to taki przyjemny posmak do potrawy. Takie patelnie stosuje się w mojej rodzinie od pokoleń, najlepsza patelnia za grosze.

Forum: Jaką patelnię?