W minionym dziesiecioleciu, kazdy z nas byl swiadkiem wysypu lokali z kebabem. Pojawily sie szybko i z nienacka i zostaly na zawsze a widok sebixow idacych na kebsa do turasa to codziennosc.
A tak wogole to polacy znowu zjebali nazwe. Bo ten krecacy sie pasztety to DONER!!!! KEBAB TO jest taki szaszlyk z mielonego miesa. Ale juz zakodowane we lbach ze kebab to kebab i juz koniec. powiedzialbys poprawnie doner to nikt by nie wiedzial co to jest.
Ale do rzeczy. Moja obserwacja i zdymienie ze skoro mamy w polszy 10000 kebabowni albo i wiecej, czemu nikt nie stworzyl frenchise? Przeciez tyle lat tradycji to powina sie wylonic jedna kebabownia i stworzyc siec budek na cala polske albo i na swiat.
Powinismy stworzyc kebabowego makdonalda i podbic caly swiat naszym dobrem narodowym.
A tak to normalnie kazda budka z kebabem to do innego turasa nalezy i sie na noze ciukaja.
Przecie daloby na tym zrobic taki byznes i krecic lody na caly swiat, tworzac mega korpo. Bo kebsa kazdy chce jesc i wystarczy sworzyc logo i siec.
Sebixow xd bo tylko oni jedzą kebaby.
Wujku Siara, dzięki wujkowi czegoś nowego się nauczyłem! Dzięki!
Wujek Siara, uczy i bawi.
Prawdziwy kebab to tylko w Turcji. Tak jak piszesz, on nie wygląda i nie smakuje jak u nas rolowane śmieci na kiju. ;)
(5) trza myslec globalnie w dzisiejszysch czasach, a nie jakies Walbrzychy czy Pionki. Budy z kebsem powiny stac od Time Square po Adelajde.
Polsce brakuje globalnych byznesow, bude z kebabem i harnasiem powina byc wszedzie.
Ty mnie Wałbrzycha nie obrażaj. Nie mieszkasz na tym wygwizdowie gorszym niż Podlasie, więc nie masz prawa ;)
Będąc w Holandii zamówiłem sobie kebsa u turasa, to co dostałem bardziej przypominało burgera, ale i tak było zaje*iste.
Siara, to co piszesz nie do końca jest prawdą, bo od dawna wiem co to Doner :D
Polecam do dobrego Donera kupić zamiast Harnasia, Donnera -> https://ocen-piwo.pl/van-pur-donner-strong-s1-n1023
Dostepnego w każdym Carrefourze.
A jaki piękny by był biznes budki z Donerem z Donnerem. Taką wizytówką lokalu byłby Doner Kebab Strong.
Doner może być.Niestety w pobliżu nie mam Carrefoura więc kontakt sporadyczny.
Czasami nie. Gyros to grecki wynajdazek, więc skończ swoje mądrości.
Turkowie to odkryli.I pewno tylko oni potrafią to robić
U Turka to raczej jest Kebap, a nie Kebab.
https://kuchnia.wp.pl/czym-sie-rozni-polski-kebab-od-tureckiego-kebapu-6054910415107201a
U siebie w mieścinie mam budy i zawsze zastanawiałem się czemu na jednym banerze jest kebab, a na drugim kebap.
Zabawne jest to, że w normalnym, polskim barze widnieje nazwa kebap :)
Wlasciwie po turecku to döner.
Są przeciez sieciowki.. jest amrit, kebab king.. jest na pewno duzo wiecej tylko tego nie jadam za duzo i nie znam az tak dobrze tej tematyki
Ale do rzeczy. Moja obserwacja i zdymienie ze skoro mamy w polszy 10000 kebabowni albo i wiecej, czemu nikt nie stworzyl frenchise? Przeciez tyle lat tradycji to powina sie wylonic jedna kebabownia i stworzyc siec budek na cala polske albo i na swiat.
Powinismy stworzyc kebabowego makdonalda i podbic caly swiat naszym dobrem narodowym.
A tak to normalnie kazda budka z kebabem to do innego turasa nalezy i sie na noze ciukaja.
Ja bym wolał zebysmy na calym swiecie otwierali naszą kuchnie - pierogi. Takie sieci jak np Zapiecek. Stworzyc podobną marke jak Hookers ktora bylaby dostepna w kazdym kraju. to byloby cos
ps. a najlepsze kebsy robia wg mnie kitajce i tak :P
Zawsze biorę na cienkim, bardzo ostry a kupuję tylko u polskiego małżeństwa co robi świetne kebsy(donery).
https://www.youtube.com/watch?v=ptr7WSfE1wg