Witam
Biorąc pod uwagę różnorodność naszego forum czy możecie polecić jakaś w miarę dobrą (nie oczekuję cudów ale też nie jakość jak za 50-100zł) patelnię na której fajnie będzie się smażyć? 28 cm żeby od razu smażyć ze dwa duże schabowe:) I z czego najlepiej? I jaka powłoka?
Mam nadzieję że coś mi polecicie:)
W Auchan mają regularnie garnki i patelnie coś po 15zł/kg. Chyba szkoda życia na roztrząsanie patelni.
OUMBÄRLIG 4 dychy, 28cm 5 dych.
https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10292098/
https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50292096/
Jeśli to ma być patelnia uniwersalna to polecam Tefala z tytanową powłoką albo dobrą ceramikę. Jeśli masz cierpliwość i wiesz jak używać i dbać o patelnie to stalowa albo żeliwna
a co powiecie na patelnie granitowe?
Patelnia ze stali węglowej do smażenia (np. de buyer carbone D 28 cm, 110 zł), patelnia ze stali nierdzewnej do sosów i duszenia (np. stalgast 28 cm, 100 zł). Będziesz miał do końca życia, nawet dzieciom zostawisz. Nie najesz się teflonu, granitu czy innego tytanu, i oszczędzisz na szpatułkach, bo możesz szorować widelcem.