Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

gameplay.pl Prosto z pieca - pieguski z czekoladą i wiśnią

29.12.2012 19:26
BliBs_Pl
1
BliBs_Pl
81
Weltschmerz

Co prawda wyglądają nieco inaczej niż te sklepowe, ale nie wątpię, że są lepsze niż te ze sklepowej półki.

29.12.2012 19:27
Soulcatcher
👍
2
odpowiedz
Soulcatcher
275
ESO

Premium VIP

Wyglądają smacznie :)

29.12.2012 20:09
sekret_mnicha
3
odpowiedz
sekret_mnicha
259
fsm

GRYOnline.plTeam

To jeden z najlepszych domowej roboty wypieków, jakie miałem okazję skosztować. Zaiste!

29.12.2012 20:19
4
odpowiedz
zanonimizowany768165
119
Legend

Jak dla mnie wyglądają lepiej niż sklepowe bo mają więcej dodatków niż kruchej części. Zwłaszcza czekolady którą w tych ciastach lubię. Akurat została mi paczka rodzynek po robieniu sernika to wrzucę zamiast wiśni których raczej nie dam rady zdobyć.
Jeszcze nie miałem nigdy okazji robić ciasteczek ale teraz mam ku temu okazję.
Dzięki za przepis.

29.12.2012 20:31
klaudyna
5
odpowiedz
klaudyna
60
Pretorianin

SpecShadow, daj znać, jak wyszły z rodzynkami. Mnie się zdaje, że to ciasto jest na tyle uniwersalne, że można tam wrzucić i orzechy, i rodzynki, i inne kandyzowane owoce :)

30.12.2012 14:46
Harry M
😱
6
odpowiedz
Harry M
194
Master czaszka

Łał

30.12.2012 15:06
7
odpowiedz
tadek[5]
223
pięć

Z wyglądu to trochę takie... spleśniałe grzyby :)

30.12.2012 15:20
klaudyna
8
odpowiedz
klaudyna
60
Pretorianin

Nigdy nie widziałam spleśniałych grzybów :D

04.01.2013 20:44
9
odpowiedz
zanonimizowany768165
119
Legend

Ciastka zrobione i już zjedzone. Zdążyłem przed przyjazdem największego obżarciucha w rodzinie.
Ciasta wyszły mi bardzo spłaszczone, zajęły całą powierzchnię blachy. Prawdopodobnie dlatego, że zbyt mocno zmiękczyłem masło (w misce z wrzątkiem, inaczej musiałbym je obrabiać dłutem).
Kratki nie miałem więc wyciągnąłem ciastka na talerze i odwróciłem, przez co nasiąknęły tłuszczem.
Czekolada? Miałem deserową, gorzka została wchłonięta przez domowników zanim się obejrzałem. W ciastkach się niemal kompletnie rozpuściła.
Ciastka smakowały znacznie lepiej po 12 i więcej godzinach niż zaraz po ostygnięciu.

04.01.2013 20:58
klaudyna
10
odpowiedz
klaudyna
60
Pretorianin

Jeśli masło trzeba miksować, lepiej je wyjąć wcześniej z lodówki, bo inaczej rzeczywiście jest problem ;) Co do tego rozlania się na blasze, to dziwne, bo moje rozlewają się tylko troszeczkę, by nabrać z kulki bardziej ciastkowy kształt. I rzeczywiście smakują lepiej, jak nieco poleżą - ja robiłam je przed świętami, a jedliśmy po świętach i zniknęły w sekundę ;)

gameplay.pl Prosto z pieca - pieguski z czekoladą i wiśnią