Jako, że bardzo lubię siedzieć w kuchni (jak to na kobietę przystało jak to pewnie niektórzy powiedzą :P), szukam jakiś fajnych blogów kulinarnych z różnorodnymi przepisami. Jeśli chodzi o przepisy na słodkości wszelkie to już mam swoich faworytów, ale szukam czegoś z przepisami wytrawnymi coś, jak kwestia smaku, czyli najlepiej opatrzonymi takimi zdjęciami, że aż chce się zjeść to co się na nich znajduje :) Ktoś coś poleca? od siebie dodam, że warto wejść na:
www.mojewypieki.com
www.kuchennefantazje.blogspot.com
www.kwestiasmaku.com
www.slodkiefantazje.pl
www.atinabc.blox.pl
Świetna stronka z różnorodnymi przepisami. Jak dotąd próbowałem paru i zawsze świetnie wszystko wychodziło.
^UP^
Kanon dzięki, ale tam jest tyle tych linków, że ciężko przez to przebrnąć ;) Chyba, że od razu coś rozpoznajesz, co jest warte uwagi :)
BTW świat jest mały, pod jednym z linków znalazłam bloga dziewczyny z mojej ulicy ;)
Ja polecam jednak uczyc sie od najlepszych kucharzy. Maklowicz, Kuron, Ewa Wachowicz, itp.
Kiedys robilem z ich przepisow dla zmiany smaku, rozrywki ze swoja kobieta I nie bylo ani jednej rzeczy niesmacznej.
Dobrym sposobem dla laikow jest wyciagniecie pierwszego miesa jakie wejdzie pod reke, ewentualne odmrozenie go I zbadanie coz to za mieso. Dopiero wtedy ja kmamy np. schabika, karkowke, lopatke szukamy odpowiedniego przepisu.
Najtrudniej jest wybrac co sie chce zrobic I z czego. Jak mamy juz mieso ( tym bardziej rozmrozone ) to juz jestesmy zmuszeni je zrobic :)
Ostatnio chorowalem I nie chcialo mi sie kombinowac, takze nie mialem smaka na swoje smaki to postaowilem poszukac. Znalalem http://www.wielkiezarcie.com/recipe6690.html Po przeczytaniu srednio mi sie to widzialo ale zdecydowalem ze wzgledu na opionie. Dzieki Bogu, ze tak zrobilem bo wlasnie to bylo cos czego potrzebowalem. Cos czego wczesniej nie jadlem, smak inny od moich, po prostu styrzal w dziesiatke.
Polecam takie metody.
nutka -- Ja polecam whiteplate.blogspot.com, przepisy różnorodne, ale w większości wypieki, bardzo smaczne.
Ja na ten moment szukam jakieś nalewki rozgrzewającej (jakoś trzeba przeżyć temperatury pokroju -30*C). Wymagany jak najkrótszy czas przygotowania.
Dotąd udało mi się znaleźć jakąś porterówkę którą można pić już po 2 tygodniach. Tak to zazwyczaj wymagane jest pół roku, rok, dwa...
Tylko skąd do diabła wyczaruję pół litra spiryta? Ostatnia butelka poszła do smarowania nóg przed zastrzykiem (przy czym to było samo dno butli) dwojga ludzi.
Delstar - za laika kulinarnego się nie uważam, dlatego szukam czegoś wyszukanego, z ciekawymi połączeniami smakowymi :) A na ładnych zdjęciach mi zależy, bo docelowo z najlepszych przepisów chciałam sobie zrobić fajną książkę kucharską do domowego użytku, a niestety sama jedzenia fotografować tak apetycznie nie potrafię ;)
Lookash, White Plate znam i jakoś nigdy nie mogę tam znaleźć czegoś pod siebie ;) Ale moja siostra bardzo sobie chwali tego bloga/
Jeżeli angielski to nie problem, to polecam foodwishes.com
Do chyba każdego przepisu jest fotka i filmik. Mnóstwo rzeczy już stamtąd odtworzyłem i się jeszcze nie zawiodłem.
http://thepioneerwoman.com/cooking/
http://foodgawker.com/
http://www.tastespotting.com/
http://yummyinmytumbly.tumblr.com/
http://www.seriouseats.com/#
http://pass-the-garum.blogspot.co.uk/
http://www.davidlebovitz.com/
http://joythebaker.com/
http://smittenkitchen.com/
http://budgetbytes.blogspot.com/
http://www.simplyrecipes.com/
http://www.angerburger.com/