Prosto z pieca - tarta z serowo-ziołowym nadzieniem
W sensie, że zwykłego białego? Nie mam pojęcia, nigdy nie próbowałam. Ale teoretycznie... tak ;)
Wygląda bardzo smakowicie. Szkoda, że u mnie w mieście, a dokładniej w miasteczku, nie ma nigdzie w sklepie wędzonego białego sera, jest tylko wędzony żółty.
To daj wędzony żółty, albo bryndzę i zwykły biały albo... Przecież cała radość z gotowania polega na improwizacji :)
Klaudyna - dla mnie kolejna zachęta, żeby w końcu zrobić tartę... ale nie mam okrągłej niskiej blachy :(
Więc zrobię na prostokątnej wysokiej :)
BliBs_Pl -> weź tłusty twaróg, tylko musisz go konkretnie doprawić. Wędzony twaróg jest charakterstyczny w smaku, odpowiednio słony. Postaraj się tej masie nadać smak, by nie wyszło zbyt mdło :)
yasiu -> foremka to szczegół ;) Tego ciasta wychodzi dosyć dużo, więc i na wysoką prostokątną powinno wystarczyć.