Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: niech Cię graf_0!!

19.07.2012 16:10
NewGravedigger
😍
1
NewGravedigger
190
spokooj grabarza

niech Cię graf_0!!

Od kiedy napisałeś, że nutella to praktycznie posłodzona margaryna nie mogę jeść tego cuda bez odruchu wymiotnego

19.07.2012 16:12
Orlando
2
odpowiedz
Orlando
42
Smile Smile Smile
19.07.2012 16:12
szymon_majewski
3
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

NG no co ty ? Az tak bardzo moj watek podzialal :P ?

Ja tam ciagle to wcinam. Proponuje kuracje w stylu dodatkow - tj. zrob nalesniki i posmaruj nutella. Wtedy przelamiesz.

Mialem tak samo z kilkoma innymi produktami spozywczymi, ale tez sie przelamalem.

19.07.2012 16:13
peterkarel
4
odpowiedz
peterkarel
61
Legend

cool story bro

19.07.2012 16:14
graf_0
5
odpowiedz
graf_0
117
Nożownik

Na zdrowie :D

19.07.2012 16:23
Lysack
6
odpowiedz
Lysack
68
Przyjaciel

NewGravedigger -> to pomyśl sobie, że większość cukierków to też taka posłodzona margaryna. Wszelkie sosy poza keczupem również - zwłaszcza majonez i jego pochodne :)

Tak naprawdę to utwardzony olej roślinny stosuje do wielu codziennych produktów. W nutelli więcej od niego jest tylko cukru. W pesto jest głównym składnikiem, podobnie jak w majonezie. Chipsy? Oczywiście, wystarczy spojrzeć na skład - 30% margaryny.

19.07.2012 16:25
Thermometrr
😜
7
odpowiedz
Thermometrr
132
out of space

Jak będzie dalej tak pisać to autor wątku niedługo umrze z głodu

19.07.2012 16:26
graf_0
8
odpowiedz
graf_0
117
Nożownik

Łysack - olej roślinny, taki jak w majonezie nie jest najgorszy. Utwardzenie go powoduje że jest szkodliwy.

19.07.2012 16:30
9
odpowiedz
zanonimizowany849979
6
Generał

olej roślinny, taki jak w majonezie nie jest najgorszy. Utwardzenie go powoduje że jest szkodliwy.

Tzn w majonezie jaki jest w końcu?

19.07.2012 16:35
Lysack
10
odpowiedz
Lysack
68
Przyjaciel

Do majonezu z reguły stosuje się zwykły olej roślinny, podobnie jak do pesto. Czasem się go delikatnie utwardza, żeby poprawić konsystencję.

Forum: niech Cię graf_0!!