Od kiedy napisałeś, że nutella to praktycznie posłodzona margaryna nie mogę jeść tego cuda bez odruchu wymiotnego
NG no co ty ? Az tak bardzo moj watek podzialal :P ?
Ja tam ciagle to wcinam. Proponuje kuracje w stylu dodatkow - tj. zrob nalesniki i posmaruj nutella. Wtedy przelamiesz.
Mialem tak samo z kilkoma innymi produktami spozywczymi, ale tez sie przelamalem.
NewGravedigger -> to pomyśl sobie, że większość cukierków to też taka posłodzona margaryna. Wszelkie sosy poza keczupem również - zwłaszcza majonez i jego pochodne :)
Tak naprawdę to utwardzony olej roślinny stosuje do wielu codziennych produktów. W nutelli więcej od niego jest tylko cukru. W pesto jest głównym składnikiem, podobnie jak w majonezie. Chipsy? Oczywiście, wystarczy spojrzeć na skład - 30% margaryny.
Łysack - olej roślinny, taki jak w majonezie nie jest najgorszy. Utwardzenie go powoduje że jest szkodliwy.
olej roślinny, taki jak w majonezie nie jest najgorszy. Utwardzenie go powoduje że jest szkodliwy.
Tzn w majonezie jaki jest w końcu?
Do majonezu z reguły stosuje się zwykły olej roślinny, podobnie jak do pesto. Czasem się go delikatnie utwardza, żeby poprawić konsystencję.