Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jak odgrzać Hot-wingsy?

23.02.2012 22:12
PrzemoDZ
1
PrzemoDZ
133
Legend

Jak odgrzać Hot-wingsy?

No właśnie... Ktoś wie jak je odgrzać by były zjadliwe?
Zimnych nie da się jeść, z mikrofalówki wychodzą gumowe, że są tylko niewiele lepsze od zimnych..

Jakieś pomysły? Doświadczenia?
Może rzucić na patelnię?

Pytanie może wydać się śmieszne, ale głodnemu studencinie po prostu szkoda wyrzucić 1/3 kubełka...

spoiler start

Jeśli uważasz za śmieszne pytać o takie rzeczy na forum, to po prostu zignoruj temat.

spoiler stop

23.02.2012 22:13
2
odpowiedz
zanonimizowany748166
47
Generał

Było jeść póki ciepłe

23.02.2012 22:13
Bac02
3
odpowiedz
Bac02
75
StreetRider

Olej na patelnie i podgrzewasz ...

23.02.2012 22:14
.:Jj:.
😜
4
odpowiedz
.:Jj:.
147
    ENNIO MORRICONE    

Jedynie nad żarem z drewna dębowego ;)

Gumowe? To plus! Dłużej się będą w żołądku trawiły i mniej będzie trzeba przeznaczyć środków na kolejną bruncho-obiado-kolację ;P

23.02.2012 22:14
szymon_majewski
5
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Rzut na patelnie najlepszy pomysl, na smalczyk najlepiej. Ogolnie nie powinno sie tego odgrzewac, ale z braku laku to najlepsze wyjscie

Smacznego !

23.02.2012 22:14
szybkonogi
6
odpowiedz
szybkonogi
59
PORNOkio

Idź do KFC i powiedz że mają podgrzać bo wystygły

23.02.2012 22:18
PrzemoDZ
😊
7
odpowiedz
PrzemoDZ
133
Legend

.:Jj:. --> A w zastępstwie dębowego drewna, mogą być kartony po pizzy? ;P

Ehh... Wiem że nie powinno się odgrzewać, ale wiadomo jak jest- głodny człowiek oczami zje wszystko i w każdych ilościach, a lepiej odgrzać niż zostawić.

Hmm... O patelni myślałem, ale nie wiem czy rzeczywiście zalewać jeszcze olejem- same w sobie są tak tłuste że po chwili będą pływać...
No dobra- spróbuję najpierw bez oleju, a jak zaczną się przypalać to zaleję...

23.02.2012 22:31
EspenLund
8
odpowiedz
EspenLund
125
Legend

przecież one są gumowe od razu... Wsad do piekarnika, to jest najlepsze wyjście.

23.02.2012 22:32
Herr Flick
😊
9
odpowiedz
Herr Flick
79
Legend

Jesli posiadasz piekarnik, to rozgrzej go do ok 180 stopni i podgrzewaj w taki sposob. Najlepiej w naczyniu z przykryciem.
Patelnie odradzam...
Widze,ze Espen mnie ubiegl :)

23.02.2012 22:35
👍
10
odpowiedz
zanonimizowany807355
1
Generał

Rozpal ognisko i piecz jak kiełbaske na kijku.

23.02.2012 22:40
Stalin_SAN
😁
11
odpowiedz
Stalin_SAN
56
Valve Software

Idź do KFC i powiedz że mają podgrzać bo wystygły

23.02.2012 22:43
PrzemoDZ
12
odpowiedz
PrzemoDZ
133
Legend

Hmm... No właśnie nie mam piekarnika ;/
A już nawet próbowałem na parze- na sitko nad gotująca się w garnku wodą, ale z tego co zaobserwowałem, jest to dość mało wydajny sposób...

No nic- olej się już nagrzewa (bez oleju, szybko zaczynały walić spalenizną).
Zobaczymy co z tego będzie.

Dziękuję wszystkim za rady ;)

23.02.2012 23:33
Janczes
😜
13
odpowiedz
Janczes
195
You'll never walk alone

Idź do KFC i powiedz że mają podgrzać bo wystygły

o ile nie minął termin gwarancji :P

23.02.2012 23:43
14
odpowiedz
zanonimizowany649929
35
Legend

Student i pizza/hot wingsy to antyteza. Więc albo fake, albo powinieneś dać trochę kasy na Jedyne Radio z Twarzą w celu "ustudencenia" tj. zbiednienia do akceptowalnego poziomu zamożności studenta.

Na patelę z nimi!

23.02.2012 23:55
15
odpowiedz
zanonimizowany550804
35
Generał

o ile nie minął termin gwarancji

Nie grozi, gwarancja smaku kfc daje dozywotnio :)

24.02.2012 00:45
QamilekQ
😃
16
odpowiedz
QamilekQ
106
Wisła Kraków

I co smaczne było?

24.02.2012 01:37
piokos
😜
17
odpowiedz
piokos
108
27 do 1

ciekawe czy przeżył

24.02.2012 01:40
18
odpowiedz
Pawlo94
96
Illusive Man

Wiecie w czym najlepiej by bylo odgrzac? We frytkownicy. Co do przeżycia to niebyłbym pewny, bo to mogło utknąć w gardle.

24.02.2012 01:49
EspenLund
19
odpowiedz
EspenLund
125
Legend

Oczywiście, najlepszym sposobem na odgrzanie skrzydełek smażonych na oleju, byłoby ponowne wrzucenie je do oleju :XD.

24.02.2012 01:53
PrzemoDZ
20
odpowiedz
PrzemoDZ
133
Legend

Nikt mi nawet profilaktycznie świeczki nie postawił ;(

Zjeść się dało, ale nie powiem by było smaczne...

W ten sposób właśnie wychodzi ile chemii i innego świństwa w tym jest, skoro w godzinę po kupnie robi się guma i niemal nie idzie tego doprowadzić do stanu zjadliwości.

Rod --> Żyjąc cały czas na diecie Łysaka jakoś udaje mi się uciułać na jakieś szaleństwo raz na miesiąc- kubełek w KFC... Kto to widział tyle jeść... ;)

Pawlo94 --> Frytkownicy nie posiadam, ale poważnie rozpatrzałem możliwość wsadzenia skrzydełek do opiekacza ;)

EspenLund --> No co Ci zrobię ;p
Starałem się go dać jak najmniej- byle tylko dno patelni przykrywał.
A kotlety w jaki inny sposób odsmażasz? ;p

24.02.2012 02:02
Love&Pain...
😱
21
odpowiedz
Love&Pain...
101
Generał

"No nic- olej się już nagrzewa (bez oleju, szybko zaczynały walić spalenizną)."

24.02.2012 02:03
Madril
😜
22
odpowiedz
Madril
246
I Want To Believe

Może będę tu odosobniony, ale "gumowe" zdarzyło mi się jeść tylko kilka razy. Zwykle nawet na zimno są smaczne. :P

Moja dziewczyna od jakiegoś czasu pracuje w KFC i mówi, że kurczak jest zwykły jak ze sklepu (też bywa różnej jakości), tylko marynata to zmienia. Skład tajny, ale chemia w niej na pewno jest. :P

24.02.2012 02:04
PrzemoDZ
😉
23
odpowiedz
PrzemoDZ
133
Legend

Love&Pain... --> No mówię- guma, panie.

Madril --> No ja mam trochę inne spostrzeżenia- jak są ciepłe, zaraz po podaniu, ociekają tłuszczem, ale pod panierką czujesz mięso. Jak są zimne, to cały tłuszcz zastyga, a to co "na ciepło" brałeś za mięso, staje się gumową mieszanką tłuszczu i nie wiem czego, a czystego, zjadliwego mięsa jest tylko trochę przy samych kostkach.

24.02.2012 02:08
Love&Pain...
24
odpowiedz
Love&Pain...
101
Generał

Wrzuciłeś je na patelnię bez oleju :D ?

24.02.2012 02:14
PrzemoDZ
25
odpowiedz
PrzemoDZ
133
Legend

Love&Pain... --> Głupi ja, stwierdziłem że są już tak tłuste, że olej będzie zbędny- same się wytopią...

Mit obalony- to nie działa.

24.02.2012 08:54
26
odpowiedz
Tuminure
105
Senator

a czystego, zjadliwego mięsa jest tylko trochę przy samych kostkach.
A co powiesz mi o moich ulubionych stripsach (czy jak to się zwie... te bez kości).

24.02.2012 12:02
PrzemoDZ
😊
27
odpowiedz
PrzemoDZ
133
Legend

Tuminure --> Stripsy akurat są ok, nawet na zimno- nie są takie tłuste, i to może dlatego.

24.02.2012 13:18
EspenLund
28
odpowiedz
EspenLund
125
Legend

Przemo

Jeśli już musi tak być, bo nie lubię odgrzewanego żarcia to kotlety odgrzewam w piekarniku, najczęściej zapiekając je dodatkowo z serem :). Mikrofalówka idzie w ruch tylko i wyłącznie wtedy kiedy jestem baaaaardzo głodny i zjadłbym wszystko, a czekanie na nagrzanie się piekarnika byłoby wiecznością (większość pewnie wie, o czym mówię:>).

[edit]
A jeśli nei masz piekarnika to możesz owinąć w folię kuchenną produkt do odgrzania i położyć na patelni posmarowanej niewielką ilośćią oleju (tylko kilka razy byś musiał owinąć tą folią), dać mały ogień (w razie gdyby nic nie grzało to oczywiście zwiększyć) i przykryć patelnię przykrywką. Nie jest to może najlepszy sposób no ale...

24.02.2012 13:52
👍
29
odpowiedz
zanonimizowany787812
26
Konsul

tak na przyszłość dobrym sposobem jest podsmażenie na patelni z masłem klarowanym (jest zdrowsze, a jak nie wiesz jak takie zrobić to Google służy pomocą)

albo do piekarnika tylko dodaj do nich w tedy taki ("rosołek") żeby niebyły suche, szklanka wody i 2/2,5 łyżki przyprawy gyros wymieszaj i przed wsadzeniem do piekarnika zalewasz "miksturką" i nie będą suche ani nie powinny być "gumowe"

[28] +1

24.02.2012 14:20
HUtH
30
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

^ Masło klarowane można kupić w kubeczku i w sumie do smażenia na maśle bardziej się to opłaca niż normalne masło/robienie własnego klarowanego masła.

24.02.2012 14:24
31
odpowiedz
zanonimizowany787812
26
Konsul

przelicz ile kosztuje masło zwykłe a klarowane

chociaż z braku czasu można i tak ;p

24.02.2012 14:34
gracz12301
32
odpowiedz
gracz12301
121
AFC

Zainwestuj w piekarnik, będziesz już mógł zostawiać hot-wingsy i w nim podgrzewać.

24.02.2012 15:33
Herr Pietrus
33
odpowiedz
Herr Pietrus
230
Ficyt

Patelnia teflonowa? Jeśli tak, to brak skilla... oleju wystarczy kropelka... :)
A Kkurczak z mikrofali to faktycznie kiepski pomysł - za to mielone kotlety spokojnie można odgrzewać, ba, to jedyna słuszna opcja. (piekanrik? Kto by się tyle bawił i czekał, a patelnia, wiadomo - jednak dodatkowy tłuszcz, choćby niewiele)

24.02.2012 18:46
EspenLund
34
odpowiedz
EspenLund
125
Legend

Panie Pietrus, kłóciłbym się z tą kropelką ;). Wingsy mają panierkę, a wiadomo że panierka jest już na maxa przypieczona, więc odgrzewanie jej na gołej patelni nie jest dobrym pomyślłem :). NAwet świeże mięso według mnie gorzej smakuje z "scuhej" patelni, dlatego przeważnie używam oliwy z oliwek albo oleju winogronowego do smażenia.

24.02.2012 19:20
promilus1
35
odpowiedz
promilus1
95
Człowiek z Księżyca

Moja dziewczyna od jakiegoś czasu pracuje w KFC i mówi, że kurczak jest zwykły jak ze sklepu (też bywa różnej jakości), tylko marynata to zmienia. Skład tajny, ale chemia w niej na pewno jest. :P

Jak tajny? Dostają gotowca? Skąd? Na necie wszystkie przepisy to lipa.

Co do głównego tematu, to raz zajechałem po bsmarta bo czym stwierdziłem ze zaszaleje i kupiłem ten najwiekszy kubek;) Kocham kfc i nie wyobrażam sobie bez niego życia, ale jak sobie odgrzałem to w mikrofali to była jakaś tragedia. Ale i tak zjadłem;p

24.02.2012 19:30
👍
36
odpowiedz
zanonimizowany800836
14
Konsul

jedna z glownych idei fast-foodow, oprocz krotkiego oczekiwania na posilek, jest szybkie jego skonsumowani takze nie rozumiem jaki jest sens odgrzewania tego czegos co zostalo z zamowionego posilku - juz lepiej zjesc na zimno niz sie bawic w jakies przywracanie do stanu przydatnosci, sam tak mialem z hamburgerem z maca - na zimno byl naprawde niezly

24.02.2012 21:52
jasonxxx
37
odpowiedz
jasonxxx
153
Szeryf

[*]

25.02.2012 18:30
szybkonogi
38
odpowiedz
szybkonogi
59
PORNOkio

To jak to podgrzałeś? Bo też mam w domu kilka sztuk, a do najbliższego kfc mam 30km ;/

25.02.2012 18:32
dexapini9
39
odpowiedz
dexapini9
116
veritas odium parit

[38]
A ja mam ponad 70 km ;(

25.02.2012 19:30
PrzemoDZ
40
odpowiedz
PrzemoDZ
133
Legend

szybkonogi --> Trochę oleju na patelnię (nie dużo- nie mają pływać, tylko się nie przypalać), i kilka minut na małym ogniu pod przykryciem- co jakiś czas obracać.
Nie przejmuj się jeśli będzie się wydawało że panierka się zanadto przypiekła- na talerzu smakuje normalnie.

Nie wiem jednak czy zapodany wyżej sposób podgrzewania w folii nie będzie lepszy.
Poeksperymentuj najpierw na 1 sztuce ;)

Poza tym przyłączam się do prośby Promilusa- Jeśli możesz, Madril, to napisz coś więcej o tej panierce, bo te przepisy z neta na kurczaka a'la KFC słabe są.
A może pracowników obejmuje jakaś klauzula tajności?

BRW: Widzę że całkiem sporo kurczakożerców mamy na forum ;] Istnieje już może jakiś wątek kulinarny?

25.02.2012 20:11
szybkonogi
41
odpowiedz
szybkonogi
59
PORNOkio

Podgrzałem w piekarniku elektrycznym bez termoobiegu, podgrzałem najpierw piekarnik do 180*C i później wsadziłem na ok 6 min. Wyszły całkiem niezłe.

25.02.2012 20:16
Delstar2
42
odpowiedz
Delstar2
16
Generał

Jesli juz musze odgrzac tego typu zarcie to zawsze uzywam http://www.oster.com/ProductDetails.aspx?pid=2299
Wychodza swierze jakby dopiero przywiezli. Pizza it. tak samo.

Ewentualnie piekarnik ale jak mam oven to tylko w tym.

25.02.2012 20:17
raziel88ck
👍
43
odpowiedz
raziel88ck
203
Reaver is the Key!

Zapytaj Activision. Kto jak kto, ale oni najlepiej wiedzą jak odgrzewać zimne produkty.

27.02.2012 21:11
Madril
44
odpowiedz
Madril
246
I Want To Believe

PrzemoDZ --> Ja rzadko trafiam na tłuste na szczęście, bardzo tłustych to i ciepłych zjeść nie mogłem, jak raz we Wrocku dostałem. :P

promilus1 --> Tak, jakiegoś gotowca przypraw czy całej tej marynaty, mogę dopytać w sumie. Większość firmowych sosów etc. w tego typu przybytkach jest z tajnych gotowców. :P

Forum: Jak odgrzać Hot-wingsy?