Kuchnia gracza #2 Kurczak chili z makaronem
Dobrze, że to kuchnia GRACZA, bo jeszcze zacząłbym się zastanawiać, co ten artykuł tutaj robi.
Dosyć lakonicznie wytłumaczone ale ok. Może i przeciętnej kobiecie by to wystarczyło ale ja jestem graczem :D
To raczej proste danie, SenderPL, więc powinieneś dać sobie radę z takim opisem, IMHO. Po prostu jak coś nie wyjdzie za pierwszym razem idealnie, to się nie zrażaj :P
Robienie sosu, którego głównym składnikiem są pomidory to jak dla mnie nie taka prosta sprawa.
Nie wyszło trochę za kwaśne?
Z sukcesami przecier pomidorowy dodaje chyba tylko do fasolki po bretońsku, w innych potrawach trzeba uważać żeby nie przesadzić.
Zamiast przecieru można by dać pomidory z puszki w kawałkach, i to też nie całą puszkę. Przed dodaniem pomidorów poddusiłbym bym jeszcze tego kurczaka ze skrojoną w kostkę czerwoną papryką a po dodaniu pomidorów wsypałbym sporo słodkiej papryki w proszku.
A do marynaty jakiejś kurkumy albo curry bym dołożył.
SenderPL --> czy ja wiem czy lakoniczne? ;) Raczej masz wytłumaczone krok po kroku co należy zrobić, a generalnie wszystko co należy zrobić to mieszać ze sobą różne rzeczy. Ale jeżeli chcesz coś jeszcze prostszego do wykonania to popatrz na przepisy z dobre, bo domowe :)
Marek z Lechem --> co do kwaskowatości - zależy jak kto lubi. To danie ma być ostre, więc raczej powinno być też troszkę kwaśne (mówimy tu oczywiście o delikatnych odchyłach w stronę kwaskowatości, a nie kwaśności jako takiej). Ale oczywiście wszystko zależy od smaku - jak coś nie pasuje zawsze można odpowiednio i po swojemy doprawić czy dodać, jak mówiłeś, papryki :)