Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

gameplay.pl Gotowane na świętego Marcina - żeberka wypasione pod napoje wyskokowe

12.11.2011 19:29
kwiść
1
kwiść
129
Generał

Ehh zjadłbym sobie takie żebera, tylko robić się nie chce ;P

12.11.2011 19:48
kapciu
2
odpowiedz
kapciu
193
kapciem

Czu zamiast tej papryki z tubki mozna po prostu dac pieprzu lub ostrą paprykę w proszku?

Jak to piekłeś w tym naczyniu to przykryłeś to? i w jaki sposobn piekleś, z termoobiegiem? i ta temperatura.. hehe 100 stopni? wiecej mniej?

12.11.2011 19:59
yasiu
3
odpowiedz
yasiu
199
Legend

kapciu - tak naprawdę, możesz dać co chcesz :) :) oczywiście, ostra papryka czy pieprz zrobi dobrze. Całości nie przykrywałem, piekłem bez termoobiegu bo takowego nie mam, a temperatura... gaz ustawiony był kawałek od najniższego. Byle nie było za gorąco bo wyschną i się spalą.

kwiść - prawda, roboty trochę jest, ale aktywnego działania tak naprawdę niewiele. Polecam - sam stosowałem - do tego pograć np. w dungeon defenders. co falę idziesz, dodajesz przyprawę, obracasz itp. :)

12.11.2011 20:05
4
odpowiedz
keeveek
80
Konsul

Moja kupa zdecydowanie tak nie wygląda :P

12.11.2011 21:50
5
odpowiedz
zanonimizowany814292
4
Junior

wypas!!!opedzlował bym cos takiego,narobiłes mi smaka,jutro sie za to biorę,we współpracy z moją kobietą,mysle ze sie uda:)

12.11.2011 21:52
yasiu
6
odpowiedz
yasiu
199
Legend

na pewno się uda, gotowanie to taka fajna sprawa, że robisz co chcesz i wychodzi dobrze. przynamniej ja tak mam :) w razie czego, pytajcie w wątku, do południa jestem w domu, pomogę.

13.11.2011 08:07
tommik85
😜
7
odpowiedz
tommik85
28
The End of the Line

"Moja żona mówi, że wygląda jak kupa." Bardzo niefortunnie sformułowałeś to zdanie :)

13.11.2011 08:44
yasiu
8
odpowiedz
yasiu
199
Legend

tommik - racja :D :D ale nie będę już zmieniał, niech zostanie jako przestroga jak można się żonie narazić mając dobre chęci.

13.11.2011 10:45
tommik85
👍
9
odpowiedz
tommik85
28
The End of the Line

Marynowanie przez naście godzin. dodawanie mąki do zagęszczenia... Wreszcie ktoś, kto pisze o gotowaniu mając o tym jakąś wiedzę. Oby tak dalej.

13.11.2011 13:41
Harry M
10
odpowiedz
Harry M
197
Master czaszka

yasiu- zajmij się wysyłką żeberek ;P

13.11.2011 13:56
11
odpowiedz
zanonimizowany179448
12
Legend

A ide wrzucic fryty na olej i mieso na patelnie, czas na niedzielnego kebaba domowego :P

14.11.2011 08:55
yasiu
12
odpowiedz
yasiu
199
Legend

tommik - wiedzę wziętą z eksperymentów, bo ja z przepisów nie gotuję. To co podpatrzę, usłyszę, wypróbowuje, a że jakiś tam smak mam, to zazwyczaj wychodzi całkiem w porządku :) I żeby nie było, niestety, takie gotowanie to raz na miesiąc może odchodzi, zwykle nie ma na to czasu :(

HarryM - ech... żeby to było takie proste :D

MyszooR - o tak to właśnie zazwyczaj wygląda hehe :)

gameplay.pl Gotowane na świętego Marcina - żeberka wypasione pod napoje wyskokowe