Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

gameplay.pl Dobre, bo domowe. Cz. 4 - Da Grasso

01.10.2011 12:19
SenderPL
1
SenderPL
27
Chorąży

Ja do pizzy daje jeszcze żółtko. Fajna seria.

01.10.2011 12:56
yasiu
2
odpowiedz
yasiu
199
Legend

no, ciasto jak pisalem u siebie, kazdy po swojemu :) bardzo fajnie, tym razem to jest rzeczywiscie przepis - poprzednie to bardziej sugestie podania :) :)

ja dzis robie pizze, ale jak zwykle, po swojemu. dla mnie np. sos z koncentratu ma za mocny smak, rozrabiam go troche z woda, oliwa, przyprawami i np. zmiksowanymi oliwkami i czosnkiem.

01.10.2011 14:10
Harry M
3
odpowiedz
Harry M
197
Master czaszka

Super kiedyś coś z tego zrobię

01.10.2011 14:38
4
odpowiedz
keeveek
80
Konsul

Przepisy na sosy na pewno warto sobie zanotować ;)

01.10.2011 15:03
Xinjin
👍
5
odpowiedz
Xinjin
186
MYTH DEEP SPACE 9

Pizza a'la Da Grasso - hm pierwsze slysze, ale b.ciekawy przepis. Pasuj mi tego sprobowac.

@barth - rzadzisz. B. dobra seria.

01.10.2011 16:23
Barthez x
😊
6
odpowiedz
Barthez x
204
vel barth89

SenderPL --> też na początku myśleliśmy o żółtku, ale jednak przepis bez jakby bardziej... bliższy prawdzie :P

yasiu --> no nie da się zrobić ciasta na sztywno i zawsze wychodzi na to, że do głównego przepisy i tak trzeba dodawać mąkę, żeby ciasto się nie kleiło. No ale jest to ten przepis na ciasto, który po wielu przeprowadzonych testach okazał się najlepszy. A do tego jeszcze jak się blachę podsypie mąką to fajnie czuć to, kiedy trzyma się taki "placek". Co do koncentratu jak dla mnie jest ok, ale wiadomo - każdy ma inny smak i preferuje co innego :)

keeveek --> przepisy na sosy były też w poprzednich częściach (np. w Manekinie) :)

Xinjin --> Da Grasso to nazwa umowna ;)

01.10.2011 16:42
yasiu
7
odpowiedz
yasiu
199
Legend

barthez - jak kto lubi :) moje ciasto powoli wychodzi z kuchni, zaraz musze je do lodowki wepchnac, bo pieczenie dopiero kolo 20stej hehe

01.10.2011 18:33
claudespeed18
8
odpowiedz
claudespeed18
211
Wszechwiedzący

Premium VIP

akurat wczoraj dla odmiany jadłem z tej(dawniej mojej ulubionej) pizzerii i ponownie stwierdze że się zepsuli a standardowe dwa darmowe sosy były rozwodnione, tak czy inaczej raz na pare miesięcy można, jest tanio i dobrze ;)

01.10.2011 19:28
Barthez x
😊
9
odpowiedz
Barthez x
204
vel barth89

yasiu --> tak się złożyło, że dziś też robimy nasze pizze :P

claudespeed18 --> zależy od pizzerii. W Da Grasso w Toruniu (u mojej dziewczyny) pizze są bardzo dobre, a w Da Grasso w Bydgoszczy (u mnie) te pizze chyba robi jakaś sprzątaczka (z całym szacunkiem) :P

UWAGA - jutro spodziewajcie się foto-relacji z dzisiejszych wojaży w kuchni :) Dorzucę ją u dołu wpisu.

02.10.2011 11:49
Barthez x
10
odpowiedz
Barthez x
204
vel barth89
Image

Ciasto ...

02.10.2011 11:50
Barthez x
11
odpowiedz
Barthez x
204
vel barth89
Image

... ze składnikami ...

02.10.2011 11:50
Barthez x
12
odpowiedz
Barthez x
204
vel barth89
Image

... z bliska ...

02.10.2011 11:51
Barthez x
13
odpowiedz
Barthez x
204
vel barth89
Image

... w piekarniku ...

02.10.2011 11:51
Barthez x
14
odpowiedz
Barthez x
204
vel barth89
Image

... po 15 min ...

02.10.2011 11:52
Barthez x
15
odpowiedz
Barthez x
204
vel barth89
Image

... gotowe :) A to jeszcze nie wszystko, bo oprócz tego była jeszcze jedna tacka :)

02.10.2011 11:56
yasiu
16
odpowiedz
yasiu
199
Legend

mi zostalo ciasta na jeszcze 2 duze blachy, wczoraj wyszly dwie pizze. w koncu wyszlo mi ciasto takie jak lubie, nie za cienkie, nie za grube, troche rosnace w piekarniku. wczoraj zeszly dwie blachy, ale zdjec nie robilem :)

02.10.2011 12:09
claudespeed18
17
odpowiedz
claudespeed18
211
Wszechwiedzący

Premium VIP

przypomniało mi się jak pewna dziewczyna mówiła że umie gotować ale tylko rzeczy z kuchni włoskiej ''bo jest najłatwiejsza w przygotowaniu" hmm ;)

ja wolę chińską :)

02.10.2011 15:34
Barthez x
18
odpowiedz
Barthez x
204
vel barth89

yasiu --> akurat szliśmy do przyjaciół, więc wzięliśmy prawie wszystko i i tak zostało, ale jeśli robilibyśmy tylko dla siebie to na pewno ciasto by się odłożyło.

claudespeed18 --> wiesz, zrobienie takiej ilości pizz i tylu wariantów składników to dla 2 osób robota na 1,5 - 2 h, więc wcale nie jest takie proste ;) Tzn. inaczej - trudne nie jest, ale trochę czasochłonne.

02.10.2011 20:30
Stalin_SAN
19
odpowiedz
Stalin_SAN
56
Valve Software

Trzeba będzie spróbować takie coś upichcić bo prezentuje się smakowicie

02.10.2011 22:55
Barthez x
20
odpowiedz
Barthez x
204
vel barth89

Nie jest ważne jak się prezentuje - ważne jak smakuje :P

gameplay.pl Dobre, bo domowe. Cz. 4 - Da Grasso