Niedzielne gotowanie - pizza całkiem nie jak ze sklepu
Trochę podpierdzieliłeś koledze pomysł na artykuł :P kolejne "Dobre, bo domowe" bartheza mialo być o pizzy :P
keevek - nie do końca, u bartheza będzie chyba nieco szybszy przepis :)
dzony - co kto lubi, a robiąc cztery czy pięć placków mogę sobie składniki w dowolnej kolejności poukładać, za każdym razem inaczej :)
Brak czasu (a chyba jeszcze bardziej ochoty) powoduje, że kupuję pizze "pół-gotowe". Polecam virtu - o klasę lepsza od rig i risto.
yasiu --> ja zrobię pizzę z Twojego przepisu, a Ty z mojego i porównamy :P A co do przepisu to wcale nie będzie on taki prosty (Hamburger był banalny, co wiele osób zbyt dosadnie podkreśliło). Tzn. dodatki do pizzy to pryszcz, ale właśnie potęga tego tkwić będzie w cieście. No i też nie będzie to jedna pizza, ale o co dokładnie chodzi to się okaże w sobotę ;)
I jeśli chodzi o Twój przepis - nie gadaj, że źle wygląda :P No i na pewno przetestuję :)
@Koński Pytong: może i lepsza, ale mrożone ciasto nie ma prawa być dobre.
Niby ok ale ja w pizzerii w której pracuje mam wszystko zrobione, tylko zrobić koło z ciasta ułożyć składniki i do pieca.
Dostałem linka do przepisu od kolegi i teraz zarówno moja cała rodzina jak i ludzie z pracy korzystają z niego, ponieważ pizza jest wyśmienita, a czas przygotowania oraz pieczenia bardzo krótki. Tak więc to jest link do super sprawdzonego przepisu, z którego będzie w stanie skorzystać każdy, kto umie słuchać ze zrozumieniem :)
http://www.youtube.com/watch?v=67qhL4N3U8s
@keeveek
Nie mrożone, ale schłodzone, bo pizza jest zamknięta hermetycznie. Zresztą polecam spróbować i przekonać się samemu.
Koński Pytong: Cena 8 zł? Za taką kwotę (a właściwie za 6 zł) to ja jestem w stanie dostać świeżą małą pizzę na starówce w Toruniu (razem z biletem mzk wyjdzie te 8 zł a przynajmniej świeża będzie :P)...