Polacy zeżrą wszystko... Gdy się przechodzi obok różnych bud z fast foodami, to aż człowieka odpycha od smrodu i brudu.
Najbardziej bawi mnie jak roślinożercy mówią że zaprzestanie jedzenia mięsa to była najlepsza decyzja w ich życiu, a jednocześnie jedzą warzywka napompowane taką ilością pestycydów, że aż dziwię się dlaczego nie świecą jeszcze w ciemności xD
Do czasu jak mi smakuje i nie mam problemów żołądkowych to będę żarł kebsiory ile wlezie, a to jak produkują je mało mnie interesuje bo i tak by to nie zmieniło mojego podejścia
Niestety pięć ostatnich kebabów, które próbowałem w różnych miejscach wylądowały w koszu. Poddałem się.
Najwyraźniej tak jak w przypadku burgerów trzeba poczekać na pojawienie się usługi premium.
Kebab jest już w zasadzie daniem niemal narodowym - ludzie w odzieży patriotycznej, stanowiący bardzo istotny odsetek klienteli, nie mogą przecież się mylić :)
Ale przy tym serwuje się w tych przybytkach paszę najgorszego sortu, bo przecież i tak wszystko się sprzeda, więc po co stawiać na jakąkolwiek jakość. I to problem występujący już od wielu lat, zapewne niektórzy pamiętają, co się wyprawiało na Centralnym w Warszawie jakieś 10 lat temu i jakie "mięso" pchano tam w bułki.
Najlepiej zasiać buroki i kupić świnioka. Świnioka odkarmiać burokami i kiełbasy nakręcić po kilku latach.
Jeśli chodzi o jedzenie na mieście, brak świadomości tego co mogło się dziać żarciem, zawsze jest błogosławieństwem.
Mniej wiesz, bardziej Ci smakuje :)
Najsmieszniejsze jest to ze tak jestesmy przyzwyczajeni do zarcia syfu, konserwantow i chemikaliow.
Ze gdybysmy zjedli zdrowe, swierze mieso, to nasz organizm by sie pochorowal.
To problem wizerunku Polski na świecie - tak minister rolnictwa Jan Krzysztof Ardanowski skomentował ujawniony proceder przerabiania chorych krów na mięso wbrew przepisom. Dodał też, że "nie wie, jakie były intencje dziennikarzy", którzy ujawnili proceder.
Towarzysz minister nie wie. W rzeźni też nie wiedzieli. Krowy też nie wiedziały. Bladego pojęcia...
Widzę, ze przekaz dnia o dziennikarzach-wichrzycielach dotarł już od ministra na GOL.
Pamiętaj obatelu, prawdziwy patriota zje wszystko! Padłą krowę, padłą na ASF świnię oraz zepsute jaja z zarodkami, a nie jakiegoś imperialistycznego, amerykańskiego stejka.
Ku chwale ojczyzny! Na kebaba marsz!
trzeba brac z kurczakiem :P chociaz nieświeże, myte ludwikiem tez nie za smaczne :P
W ogóle parówek się nie kupuje, niezależnie od producenta. Chyba że ktoś lubi jeść przemielone ścięgna i kopyta.
Przeciez to normalne. Byla sol drogowa , a teraz jest padlina. Takie nasze standardy.
O ile jest dobrze przegrzane - mieso jest mieso. Moze prawie samo chodzic a nadal bedzie jadalne i przyswajalne.
Najzdrowszy kebab jest jak trafi się mięso świeżo rozpakowane. Za czasów studenckich bywałem częstym bywalcem kebabów i nie raz widziałem jak folię z mięsa zdzierają. Pomijając, że niektórzy robili to na podłodze, to żadnemu z "kucharzy" nie przeszkadzało, że kawały folii zostawały w mięsie przy obrywaniu, trzoda i tak wpieprzyła.
Nie ma najważniejszego. Jak zmienia się wartość kaloryczna w zależności od gatunku parówki? Może tymi tanimi nie idzie się najeść? A może są zbliżone wartości?
Może się jeszcze okazać, że te droższe są tańsze w przeliczeniu liczby kcal na złotówkę :D
Prynajmniej szybko ich zamkneli
https://businessinsider.com.pl/finanse/handel/ubojna-handlujaca-miesem-chorych-krow-bez-zgody-na-dzialalnosc/f4er7tv
http://www.tvp.info/41093618/wolowina-z-rzezni-w-ktorej-ubijano-chore-krowy-trafila-do-szwecji
Nawet nie chcę się domyślać jakie są intencje dziennikarzy!
Tylko stare baby jedzą kebaby.
Mój teść sprzedał dwa byki mięsne jakoś w listopadzie. Jeden 1050 kg drugi 1130 kg.
No niby tak, ale w ogolnej liczbie tysięcy zabijanych krów dziennie to jest promil. Wiem jedno: żadna rzeźnia czy to sieć handlowa nie pozwoli sobie na taką wpadkę. Kary są niesamowite a spadek zaufania nigdy się nie odbuduje.
Link z wagą vs rasa
https://www.agrofoto.pl/forum/topic/29284-byki-miesne/
Kłak wełna byle była dupa pełna. Dopóki nie wiem co jem i smakuje mi mięsko i dopóki nic mi się od tego mięska nie dzieje to mnie to nie interesi.
Ha myslalem ze ja nie moge zjec kebaba z taniej budki
A jak pojde do takiego co ma troche drozej to i czasem zjem xxl
Dobry kebs nie jest zły, jadłem, jem i będę jadł. Tak samo z mięsem.
Będę miał kłopoty z żołądkiem to będę miał, trudno, o problemy wynikające ze stresu i smogu nikt tak mocno nie dba.
Czekam aż prawaki i patrioci wyklęci zaczną krzyczeć, że to ustawka TVN i prowokator sam ubijał te chore krowy. Do podobnych wniosków doszli w przypadku neonazistów.
Najlepszy kebab to schabowy z ziemniorami i kapustką.
We wrześniu 2018 EU zgodziło się na podniesienie limitów importu wołowiny z USA, natomiast w styczniu zaczęła się kampania promocyjna tejże.
Tylko „przypadkiem" i też w styczniu TVN (stacja należy do amerykańskiej firmy) odkrywa ogromną aferę z polską wołowiną....
Hmmm....
z innych wieści - prostata u mężczyzn się powiększa, zwróciła uwagę jedna z pracownic domu uciech.
NFZ razem z ZUS i KRUS rozpoczną badania na własną rękę
Jak to dobrze, że kilka lat temu przestałem jeść mięso. Jedna z lepszych decyzji jakie w życiu podjąłem.
Jak zwykle to marginalna patologia.
Ciekawe, że materiał pojawił się w czasie, kiedy to USA wchodzą na rynek UE z własną wołowiną, a Polska jest 2 czy 3cim producentem wołowiny w UE.
Nice :)
Ps. A parówki kupuje się pure, z lidla :)
Wszystko ok, tylko ten sprzedajny TVN podeslal ten swoj material do niemieckiej TV, a ci nadaja to juz ze trzy razy pod rzad.
Caly czas pokazuja jakie to w Polsce jest dziadostwo.
Teraz czekamy na moment kiedy podstawowym źródłem białka staną się robaki, chrabąszcze i inne koniki polne, jak w Chinach :D
Teraz jakość mięsa jest taka tragiczna... Jak nie widzę składu to w ciemno mielonki w jakimś podrzędnym kebsie na pewno nie wezmę.