Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: "Coś takiego idzie na kebaba". Materiał "Superwizjera" był mocniejszy niż sądzono

27.01.2019 10:59
kiera2003
7
2
odpowiedz
kiera2003
109
Senator

Polacy zeżrą wszystko... Gdy się przechodzi obok różnych bud z fast foodami, to aż człowieka odpycha od smrodu i brudu.

27.01.2019 16:29
Starcall
14
2
odpowiedz
3 odpowiedzi
Starcall
58
Generał

Najbardziej bawi mnie jak roślinożercy mówią że zaprzestanie jedzenia mięsa to była najlepsza decyzja w ich życiu, a jednocześnie jedzą warzywka napompowane taką ilością pestycydów, że aż dziwię się dlaczego nie świecą jeszcze w ciemności xD
Do czasu jak mi smakuje i nie mam problemów żołądkowych to będę żarł kebsiory ile wlezie, a to jak produkują je mało mnie interesuje bo i tak by to nie zmieniło mojego podejścia

27.01.2019 10:26
twostupiddogs
5
1
odpowiedz
twostupiddogs
252
Legend

Niestety pięć ostatnich kebabów, które próbowałem w różnych miejscach wylądowały w koszu. Poddałem się.

Najwyraźniej tak jak w przypadku burgerów trzeba poczekać na pojawienie się usługi premium.

27.01.2019 10:32
DanuelX
6
1
odpowiedz
DanuelX
82
Kopalny

zgłodniałem :(

27.01.2019 11:14
Anthar
8
1
odpowiedz
Anthar
21
Centurion

Kebab jest już w zasadzie daniem niemal narodowym - ludzie w odzieży patriotycznej, stanowiący bardzo istotny odsetek klienteli, nie mogą przecież się mylić :)
Ale przy tym serwuje się w tych przybytkach paszę najgorszego sortu, bo przecież i tak wszystko się sprzeda, więc po co stawiać na jakąkolwiek jakość. I to problem występujący już od wielu lat, zapewne niektórzy pamiętają, co się wyprawiało na Centralnym w Warszawie jakieś 10 lat temu i jakie "mięso" pchano tam w bułki.

27.01.2019 14:47
DanuelX
12
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
DanuelX
82
Kopalny

Najlepiej zasiać buroki i kupić świnioka. Świnioka odkarmiać burokami i kiełbasy nakręcić po kilku latach.

27.01.2019 22:22
Leo Tar
😱
21
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
Leo Tar
63
Wyjątek Krytyczny

Ja głupi, myślałem, że prawdziwego kebsa robi się z baraniny...

28.01.2019 11:56
Kanon
😊
24
1
odpowiedz
Kanon
254
Befsztyk nie istnieje
Image

Jeśli chodzi o jedzenie na mieście, brak świadomości tego co mogło się dziać żarciem, zawsze jest błogosławieństwem.

Mniej wiesz, bardziej Ci smakuje :)

29.01.2019 20:17
siara00000000
27
1
odpowiedz
siara00000000
2
Pretorianin

Najsmieszniejsze jest to ze tak jestesmy przyzwyczajeni do zarcia syfu, konserwantow i chemikaliow.

Ze gdybysmy zjedli zdrowe, swierze mieso, to nasz organizm by sie pochorowal.

30.01.2019 21:46
Kanon
29
1
odpowiedz
Kanon
254
Befsztyk nie istnieje

To problem wizerunku Polski na świecie - tak minister rolnictwa Jan Krzysztof Ardanowski skomentował ujawniony proceder przerabiania chorych krów na mięso wbrew przepisom. Dodał też, że "nie wie, jakie były intencje dziennikarzy", którzy ujawnili proceder.

Towarzysz minister nie wie. W rzeźni też nie wiedzieli. Krowy też nie wiedziały. Bladego pojęcia...

31.01.2019 00:14
Herr Pietrus
30
1
odpowiedz
Herr Pietrus
230
Ficyt

Widzę, ze przekaz dnia o dziennikarzach-wichrzycielach dotarł już od ministra na GOL.

Pamiętaj obatelu, prawdziwy patriota zje wszystko! Padłą krowę, padłą na ASF świnię oraz zepsute jaja z zarodkami, a nie jakiegoś imperialistycznego, amerykańskiego stejka.

Ku chwale ojczyzny! Na kebaba marsz!

post wyedytowany przez Herr Pietrus 2019-01-31 00:15:40
01.02.2019 01:55
DanuelX
38
1
odpowiedz
DanuelX
82
Kopalny

I co nie mówiłem, że misiek jest uwikłany w biznes mięsny?

27.01.2019 02:47
mario7777
1
mario7777
143
JUVENTINI FOREVER
27.01.2019 10:26
4
odpowiedz
zanonimizowany1246205
18
Generał

trzeba brac z kurczakiem :P chociaz nieświeże, myte ludwikiem tez nie za smaczne :P

post wyedytowany przez zanonimizowany1246205 2019-01-27 10:28:41
27.01.2019 11:19
9
odpowiedz
8 odpowiedzi
zanonimizowany1263582
19
Senator
Wideo

A tak robi się parówki - - > https://youtu.be/elCzkMUD6Zc

27.01.2019 12:06
kiera2003
10
odpowiedz
6 odpowiedzi
kiera2003
109
Senator

W ogóle parówek się nie kupuje, niezależnie od producenta. Chyba że ktoś lubi jeść przemielone ścięgna i kopyta.

27.01.2019 12:44
Sir klesk
👍
11
odpowiedz
1 odpowiedź
Sir klesk
256
...ślady jak sanek płoza

falafel 4 life.

27.01.2019 20:45
best.nick.ever
😂
18
odpowiedz
best.nick.ever
131
Generał

Przeciez to normalne. Byla sol drogowa , a teraz jest padlina. Takie nasze standardy.

27.01.2019 22:01
PanSmok
20
odpowiedz
PanSmok
253
Legend

O ile jest dobrze przegrzane - mieso jest mieso. Moze prawie samo chodzic a nadal bedzie jadalne i przyswajalne.

28.01.2019 02:46
blood
😐
22
odpowiedz
blood
245
Legend

Najzdrowszy kebab jest jak trafi się mięso świeżo rozpakowane. Za czasów studenckich bywałem częstym bywalcem kebabów i nie raz widziałem jak folię z mięsa zdzierają. Pomijając, że niektórzy robili to na podłodze, to żadnemu z "kucharzy" nie przeszkadzało, że kawały folii zostawały w mięsie przy obrywaniu, trzoda i tak wpieprzyła.

29.01.2019 17:36
26
odpowiedz
Insekt6
71
Generał

Nie ma najważniejszego. Jak zmienia się wartość kaloryczna w zależności od gatunku parówki? Może tymi tanimi nie idzie się najeść? A może są zbliżone wartości?
Może się jeszcze okazać, że te droższe są tańsze w przeliczeniu liczby kcal na złotówkę :D

29.01.2019 21:14
Cainoor
28
odpowiedz
1 odpowiedź
Cainoor
271
Mów mi wuju
31.01.2019 09:18
Herr Pietrus
31
odpowiedz
1 odpowiedź
Herr Pietrus
230
Ficyt

http://www.tvp.info/41093618/wolowina-z-rzezni-w-ktorej-ubijano-chore-krowy-trafila-do-szwecji

Nawet nie chcę się domyślać jakie są intencje dziennikarzy!

31.01.2019 11:12
😁
32
odpowiedz
zanonimizowany664739
8
Senator

Tylko stare baby jedzą kebaby.

31.01.2019 18:05
Herr Pietrus
36
odpowiedz
3 odpowiedzi
Herr Pietrus
230
Ficyt
01.02.2019 00:08
Misiak
37
odpowiedz
Misiak
118
Pluszak

Mój teść sprzedał dwa byki mięsne jakoś w listopadzie. Jeden 1050 kg drugi 1130 kg.

No niby tak, ale w ogolnej liczbie tysięcy zabijanych krów dziennie to jest promil. Wiem jedno: żadna rzeźnia czy to sieć handlowa nie pozwoli sobie na taką wpadkę. Kary są niesamowite a spadek zaufania nigdy się nie odbuduje.

Link z wagą vs rasa
https://www.agrofoto.pl/forum/topic/29284-byki-miesne/

post wyedytowany przez Misiak 2019-02-01 00:11:14
01.02.2019 12:04
AIDIDPl
39
odpowiedz
AIDIDPl
179
PC-towiec

Świetny materiał. Dobrze przygotowany.

27.01.2019 10:23
📄
3
odpowiedz
zanonimizowany1191507
24
Legend

Kłak wełna byle była dupa pełna. Dopóki nie wiem co jem i smakuje mi mięsko i dopóki nic mi się od tego mięska nie dzieje to mnie to nie interesi.

post wyedytowany przez zanonimizowany1191507 2019-01-27 10:23:52
27.01.2019 16:32
15
odpowiedz
themiz66
2
Progamer

Ha myslalem ze ja nie moge zjec kebaba z taniej budki
A jak pojde do takiego co ma troche drozej to i czasem zjem xxl

27.01.2019 17:22
Jedziemy do Gęstochowy
16
odpowiedz
Jedziemy do Gęstochowy
179
KENDO DROGA MIECZA

Dobry kebs nie jest zły, jadłem, jem i będę jadł. Tak samo z mięsem.
Będę miał kłopoty z żołądkiem to będę miał, trudno, o problemy wynikające ze stresu i smogu nikt tak mocno nie dba.

27.01.2019 19:01
17
odpowiedz
2 odpowiedzi
pisz
175
nihilista

Czekam aż prawaki i patrioci wyklęci zaczną krzyczeć, że to ustawka TVN i prowokator sam ubijał te chore krowy. Do podobnych wniosków doszli w przypadku neonazistów.

27.01.2019 21:50
Kanon
😊
19
odpowiedz
Kanon
254
Befsztyk nie istnieje
28.01.2019 11:08
😃
23
odpowiedz
1 odpowiedź
zanonimizowany664739
8
Senator

Najlepszy kebab to schabowy z ziemniorami i kapustką.

29.01.2019 14:53
25
odpowiedz
2 odpowiedzi
zanonimizowany768165
119
Legend

We wrześniu 2018 EU zgodziło się na podniesienie limitów importu wołowiny z USA, natomiast w styczniu zaczęła się kampania promocyjna tejże.

Tylko „przypadkiem" i też w styczniu TVN (stacja należy do amerykańskiej firmy) odkrywa ogromną aferę z polską wołowiną....

Hmmm....

z innych wieści - prostata u mężczyzn się powiększa, zwróciła uwagę jedna z pracownic domu uciech.

NFZ razem z ZUS i KRUS rozpoczną badania na własną rękę

post wyedytowany przez zanonimizowany768165 2019-01-29 15:02:18
27.01.2019 15:56
13
odpowiedz
4 odpowiedzi
zanonimizowany1277705
9
Pretorianin

Jak to dobrze, że kilka lat temu przestałem jeść mięso. Jedna z lepszych decyzji jakie w życiu podjąłem.

31.01.2019 12:06
Misiak
33
odpowiedz
6 odpowiedzi
Misiak
118
Pluszak

Jak zwykle to marginalna patologia.
Ciekawe, że materiał pojawił się w czasie, kiedy to USA wchodzą na rynek UE z własną wołowiną, a Polska jest 2 czy 3cim producentem wołowiny w UE.

Nice :)

Ps. A parówki kupuje się pure, z lidla :)

31.01.2019 12:24
34
odpowiedz
3 odpowiedzi
zanonimizowany784443
55
Generał

Wszystko ok, tylko ten sprzedajny TVN podeslal ten swoj material do niemieckiej TV, a ci nadaja to juz ze trzy razy pod rzad.
Caly czas pokazuja jakie to w Polsce jest dziadostwo.

31.01.2019 12:40
35
odpowiedz
3 odpowiedzi
buniek189
1
Junior

Teraz czekamy na moment kiedy podstawowym źródłem białka staną się robaki, chrabąszcze i inne koniki polne, jak w Chinach :D
Teraz jakość mięsa jest taka tragiczna... Jak nie widzę składu to w ciemno mielonki w jakimś podrzędnym kebsie na pewno nie wezmę.

27.01.2019 09:54
Bullzeye_NEO
📄
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Bullzeye_NEO
230
1977

jeden z wielu powodow by odstawic mieso

Forum: "Coś takiego idzie na kebaba". Materiał "Superwizjera" był mocniejszy niż sądzono